Na spletnih straneh Stanovanjskega sklada Republike Slovenije uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo spletne strani se z uporabo piškotkov strinjate.
Nadaljuj | Več informacij
Za vprašanja in pomoč smo vam na voljo na 01 4710 500

Novinarsko vprašanje - Finance, dodatna pojasnila

13. sep 2017
dodatna pojasnila k vprašanjem glede prodaje stanovanj v Zelenem gaju
  • Novinarsko vprašanje:

Pozdravljeni,

V konkretnem primeru me zanima, ali boste kako ukrepali – glede na to, da je iz prodaje razvidno, da je šlo za dve prijavi z namenom, da si zagotovijo stanovanje? Ali je v tem primeru pogodba veljavna? Jih boste morda razdrli? Ali boste karkoli storili? Koliko je sicer bilo takšnih primerov v preteklosti, na posameznih razpisih? Ali take primere sploh lahko zaznate? Kako? Ali sploh obstaja kakšno varovalo za take primere? Kakšno? Ali boste morda za prihodnje razpise uvedli takšne varovalke?

  • odgovor na novinarsko vprašanje:

V nadaljevanju vam podajamo odgovore na vaša dodatna vprašanja glede prodaje stanovanj v Zelenem gaju:

V zvezi s prejetimi vprašanji ponovno navajamo, da smo v konkretnem primeru izbrana kupca na podlagi objavljenega oglasa preverili in ugotovili, da med njima ni nikakršnih povezav, za katere bi lahko vedeli in bi izhajale iz prijave. Ena prosilka se je prijavila kot mlada družina s partnerjem in 2 otrokoma, drugi prijavitelj pa je bil izbran samostojno kot mlada oseba in med njima ni nikakršnih povezav. Obvezen podatek pri oddaji vloge za vse prosilce/kupce in ostale morebitne člane, ki nastopajo v vlogi je EMŠO, ki je tudi enolični identifikator, na podlagi katerega se pred vsakokratnim izborom preverja morebitno večkratno ponavljanje iste osebe na različnih vlogah v primeru uveljavljanja prednostnih kriterijev, ki so določeni z razpisom. V kolikor se v fazi preverjanja vlog ugotovi, da ista oseba nastopa v več vlogah in uveljavlja prednosti, se jo pozove k opredelitvi, s katero vlogo želi kandidirati. V kolikor tega ne stori, se tovrstne vloge zavrže.

Glede nadaljnje prodaje stanovanj s strani izbranih kupcev po razpisu za prodajo stanovanj 2017 ni omejitev s strani Sklada, saj so stanovanja v vzorčni hiši zaradi načina gradnje in energetsko učinkovitih rešitev cenovno primerljiva s cenami stanovanj na prostem trgu, zaradi česar se nam omejevanje izbranih kupcev glede nadaljnje prodaje ne zdi primerno. V kolikor izbrani kupci oglašujejo stanovanja, za katera so bili izbrani, na to Sklad ne more vplivati ali tega kakorkoli sankcionirati.

© 2016 SSRS. Vse pravice pridržane. En