novice

28. november 2018

Vabilo na dogodek


30.11.2018 ob 11. uri ste vabljeni na sejem  Narava-zdravje na Gospodarsko razstavišče v Ljubljano (Dunajska cesta 18) na dogodek v organizaciji GI ZRMK –  ŽIVI Laboratorij z naslovom Kako zagotoviti zdrave bivalne pogoje in dobro počutje v stavbah po prenovah.

Živi laboratorij je namenjen seznanitvi s problemom t.i. »bolnih stavb«, ki so posledica neustreznih zasnov, nedorečenih projektov, napačno izbranih in / ali vgrajenih materialov, proizvodov, sistemov, tehnologij in naprav, pomanjkljivih in nestrokovnih izvedb ter neupoštevanja spremenjenih zakonitosti zračenja, hlajenja in ogrevanja stavb po prenovah.

Na dogodku se boste seznanili tudi s pomenom globokih oz. celovitih prenov, tehničnih, okoljskih in ostalih vidikih z namenom izboljšanja bivalnih pogojev za zdravje in dobro počutje stanovalcev oz. uporabnikov.

 

Udeležba na dogodku je brezplačna, ker poteka v okviru projekta HAPPEN iz programa Obzorje 2020.

Zaradi učinkovitejše organizacije dogodka so zaželene prijave preko e-pošte

usposabljanje@gi-zrmk.si

 

Vljudno vabljeni!

 

 

Projekt HAPPEN 

Stanovanjski sklad RS od leta 2017 sodeluje z družbo GI ZRMK d. o. o. v mednarodnem projektu na podlagi okvirnega programa EU za raziskave in inovacije, Obzorje 2020  –  pilotni projekt HAPPEN.

Projekt HAPPEN obravnava celovit pristop in platformo za celovito prenovo stanovanjskih stavb v mediteranskem območju. Stanovanjski sklad RS  v projektu sodeluje s pilotno stavbo, kjer se bo izvajala prenova v skladu s skoraj nič-energijskimi in stroškovno optimalnimi smernicami – predmet energetske prenove: “Stanovanjska stavba v Brezno”.

Več informacij o projektu HAPPEN na povezavi: https://cordis.europa.eu/project/rcn/213576_en

 


Preberite tudi