Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja – Primorske novice

17. december 2018
gradnja SSRS v Mestni občini Nova Gorica

Novinarska vprašanja:

Donedavni novogoriški župan Matej Arčon je letos večkrat napovedal, da naj bi Mestna občina Nova Gorica skupaj s Stanovanjskim skladom RS v naslednjih nekaj letih zagotovila celo 150 novih (najbrž neprofitnih) stanovanj. Na predvolilnem soočenju je celo napovedal, da bo občina kupila cca 27.000 kvadratnih metrov zemljišča propadle družbe Primorje v soseski v zametkih Majske poljane v Novi Gorici, sklad pa bi nato tam gradil stanovanjske bloke – tako je bilo vsaj razumeti župana. Prosili bi torej nekaj pojasnil na to temi:

  • V kakšnem dogovoru sta občina in sklad glede gradnje stanovanj v Novi Gorici in ali je dogovor tudi pisno formaliziran?
  • Če naj bi sklad gradil stanovanja v NG, koliko naj bi jih bilo, kdaj naj bi jih naredili in koliko naj bi to stalo?
  • Ali naj bi sklad gradil dve  stolpnici, ki jima je Primorje postavilo le temelje in pod njimi garažno hišo ali bi gradil čisto na novo na sosednjem zemljišču, ki je še last Primorja?

 

Odgovori na novinarska vprašanja:

Vezano na vaša novinarska vprašanja sporočamo, da izpostavljena lokacija (Majske poljane v Novi Gorici) ni predmet dosedanjih pogovorov s Stanovanjskim skladom Mestne občine Nova Gorica (v nadaljevanju SS MONG) v okviru Programa za sofinanciranje javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020.

Pogovori na temo »gradnje stanovanj oz. javnih najemnih stanovanj« med predstavniki SSRS in SS MONG (in ne z Mestno občino Nova Gorica), potekajo v okviru postopkov, ki se nanašajo na določila in vsebino Programa sofinanciranja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020 oz. o možnostih za prijavo na ta Program. V danem primeru se obravnavajo elementi investicijskega projekta – gradnja večstanovanjske stavbe v Grganju (naselje), v kateri je načrtovanih 22 stanovanjskih enot s parkirnimi mesti v kletni etaži objekta.

Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev s strani SS MONG, se išče variantne rešitve realizacije navedenega projekta tudi za primer zasebnega investitorja. Dokončnih rešitev še ni oz. se SS MONG še ni odločil o optimalni in realni realizaciji navedenega projekta.

 

S spoštovanjem,

Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

25. april 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

JAVNA NAJEMNA SLUŽBA
25. april 2024

Novinarska vprašanja Večer

OSKRBOVANA STANOVANJA HMELINA
27. februar 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

DVIG TOČKE