Novinarska vprašanja

30. november 2017

Novinarsko vprašanje – Radio Maribor

Vprašanja o nakupu zemljišč v Mariboru

Novinarsko vprašanje:

Pozdravljeni, Pošiljam vam vprašanji Radia Maribor in prosim za odgovor:

Ali bodo stanovanja, ki jih bo sklad gradil prihodnje leto na Kamenškovi v Mb najemna ali za prodajo in če bodo najemna, ali bodo neprofitna ali po tržni najemnini?

Kakšna je bila kupnina za zemljišči na Kamenškovi in Ul. Veljka Vlahoviča (ali drži podatek, objavljen na vaši spletni strani: 2 mio+DDV za Kamenškovo in 1,6 mio+DDV za Vlahovičevo)?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Odgovor na novinarsko vprašanje:

V nadaljevanju vam podajamo odgovore na vaša vprašanja.

Stanovanjski sklad RS skladno s sprejeto Resolucijo o nacionalnem stanovanjskem programu 2015-2025 in poslovno politiko SSRS do 2020 načrtuje izdatno povečanje najemnega fonda stanovanj, zato bodo tudi stanovanja, ki jih bo Stanovanjski sklad RS gradil v Mariboru prvenstveno namenjena najemu, v kolikor pa bo ustrezno spremenjena zakonodaja, tudi odkupu iz najema v skladu z načelom nadomestljivosti stanovanj. Glede najemnine je sprejeta odločitev, da se bodo bodoča stanovanja oddajala po stroškovni najemnini.

Prodajna pogodba za zemljišča na Kamenškovi je bila podpisana dne 27.10.2017 za ceno 2.000.000,00 brez vključenega DDV. Prodajna pogodba za zemljišča na lokaciji Veljka Vlahovića je še v medsebojnem usklajevanju in bo podpisana predvidoma v tem tednu. Predvidena cena za zemljišča na tej lokaciji znaša 1.680.000,00 EUR brez vključenega DDV.

Lepo pozdravljeni.

Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi