Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Končno se bo tudi na Gorenjskem začela gradnja javnih najemnih stanovanj

01. oktober 2020

 Sporočilo za javnost

 

Stanovanjski sklad RS povečuje število najemnih stanovanj na območju celotne Slovenije. Gradnja javnih najemnih stanovanj bo namreč sedaj stekla tudi na Gorenjskem. »V tem tednu sta se zgodila dva večja premika. Prvič, sprejet je bil Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) Partizan na Jesenicah in drugič, podpisano je bilo pismo o nameri s strani mestne občine Kranj in Stanovanjskega sklada RS za gradnjo soseske Ob Savi v Kranju,« je izpostavil mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

 

Stanovanjski sklad RS na območju sprejetega OPPN Partizan na Jesenicah pripravlja dokumentacijo za gradnjo dveh večstanovanjskih objektov s skupaj 43 javnimi najemnimi stanovanji. Objekta bosta imela skupno podzemno garažo s 59 parkirnimi mesti, ostala parkirna mesta bodo na zunanjem parkirišču. Nadzemni del objektov bo etažnosti od P+2 do P+3. Na vzhodni strani je ob stanovanjskih objektih predviden javni park. Gradnja večstanovanjskih objektov je predvidena v letu 2022.

 

»Pripravljamo tudi dokumentacijo za gradnjo 1. faze soseske Ob Savi v Kranju. Sestavljali jo bodo štirje večstanovanjski objekti s 159 javnimi najemnimi stanovanji in 28 oskrbovanimi stanovanji. Skupaj bo tako soseska ponujala 187 stanovanj. Parkirna mesta bodo v 1. fazi objekta zagotovljena na zunanjem parkirišču. Objekti bodo etažnosti od P+3 do P+4,« je dodal direktor Stanovanjskega sklada RS. Začetek gradnje je odvisen od aktivnosti kranjske občine pri rekonstrukciji Savske ceste in izgradnji novega mostu čez reko Savo. Gradnja večstanovanjskih objektov 1. faze je sicer predvidena v letu 2022.

 

»Stanovanjski sklad RS tudi s tema velikima projektoma uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj. Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti 2144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov. Prizadevamo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z našo prisotnostjo vzpodbudimo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujemo na stanovanjskem področju, tudi druge občine k sodelovanju na naših programih,« je še poudaril mag. Črtomir Remec.

Na Jesenicah bosta zgrajena dva večstanovanjska objekta s skupaj 43 javnimi najemnimi stanovanji:

Soseska Ob Savi v Kranju bo skupaj ponujala 187 stanovanj:

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download intex firmware
Download Nulled WordPress Themes
lynda course free download

Preberite tudi

19. april 2024

Obvestilo 18.4.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 18.4.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
17. april 2024

Sejem Megra 2024 in Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS se tradicionalno udeležuje mednarodnega sejma graditeljstva Megra ...
03. april 2024

Novinarska konferenca, 3. april 2024

  Stanovanjski sklad RS pospešeno gradi 1500 novih javnih najemnih stanovanj po vsej ...
28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...