Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Podpis gradbenih pogodb za sosesko Novo Brdo

29. avgust 2019

Na Stanovanjskem skladu Republike Slovenije, javnem skladu so slavnostno podpisali gradbene pogodbe za izgradnjo stanovanjske soseske Novo Brdo, faza E2 in faza E3.

»Projekt izgradnje javnih najemnih stanovanj Novo Brdo je ena od treh investicij, ki jih bo Stanovanjski sklad RS financiral s skupno 50 milijonskim posojilom, ki ga je aprila najel pri Razvojni banki Sveta Evrope (CEB),« je povedal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec. Soseska Novo Brdo bo zgrajena poleg že zgrajene soseske Zeleni Gaj na Brdu v Ljubljani, kjer je republiški stanovanjski sklad že zgradil 641 stanovanj. V novi soseski bo skupno 498 stanovanj, ki bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov, etažnosti K+P+3+T. Od tega bo 25 oskrbovanih stanovanj, na voljo pa bo 522 parkirnih mest v podzemni garaži pod objekti. Skupaj bo zgrajenih 18 večstanovanjskih objektov.

Fazo E2, v kateri bo 307 javnih najemnih stanovanj, bo gradila Gorenjska gradbena družba, projektiranje, inženiring, gradnja in vzdrževanje objektov visoke in nizke gradnje in partnerja Kolektor Koling inženiring, instalacije, proizvodnja ter GP KRK. Pogodbena vrednost investicije znaša 35.667.892,86 evrov brez ddv. Zaključek gradnje s tehničnim pregledom je predviden v septembru 2021. Fazo E3, v kateri bo 166 najemnih in 25 oskrbovanih stanovanj, bo gradil izvajalec CGP, družba za gradbeništvo, inženiring, proizvodnjo in vzdrževanje cest ter partner SGP Graditelj. Pogodbena vrednost investicije znaša 21.092.438,44 evrov brez ddv. Zaključek gradnje je prav tako predviden v septembru 2021.

»Stanovanjski sklad RS bo v soseski Novo Brdo ponudil višji standard bivanja, saj bodo v njej sobivale različne generacije (mladi, starejši, družine), čemur bodo prilagojeni objekti in stanovanja,« je pojasnil Remec. Za dobro počutje stanovalcev bo v novi soseski poskrbel še vsebinsko raznovrsten javni program (npr. trgovine, storitve, knjižnica ipd.) ter varen odprt zunanji prostor, ki bo prežet z novim zelenim sistemom, otroškimi igrišči in navezavami na obstoječa zelena obroča na vzhodu (Pot spominov in tovarištva) in zahodu (Rožni hrib in športna igrišča Zeleni gaj). V bližini sta priključek na mestno ljubljansko obvoznico in avtocesto.

Več informacij:

telefonska številka: 01 471 05 07

e-pošta: tajnistvo@localhost/SSRS

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course
download mobile firmware
Free Download WordPress Themes
lynda course free download

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...