Preskoči na vsebino Zemljevid strani

V Rogaški Slatini bodo zgradili 10 novih najemnih stanovanj

13. julij 2020

Sporočilo za javnost

»Na osnovi Programa sofinanciranja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020 bo Stanovanjski sklad RS sofinanciral gradnjo 10 novih najemnih stanovanj večstanovanjske stavbe v Spodnji Kostrivnici, Občini Rogaška Slatina. Gre za že četrti  projekt v tej občini, kjer sodelujemo. Osrednji del objekta bodo predstavljale skupne komunikacijske površine in tehnični prostori, severno in južno pa bodo umeščene stanovanjske enote, shrambe in kolesarnica. Objekt bo imel simetrično dvokapno streho, ki bo v osrednjem delu prekinjena z ravno streho,« je ob položitvi temeljnega kamna povedal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada. Sklad je tako postal lastnik 5-ih javnih najemnih stanovanj, ostala pa bodo v lasti Občine Rogaška Slatina. Zbrane je nagovoril in pozdravil tudi mag. Branko Kidrič, župan Občine Rogaška Slatina.

Na nivoju terena bo v sklopu zunanje ureditve urejena parkirna površina, in sicer za 10 parkirnih mest, mesto za ograjen ekološki otok ter peščeve in zelene površine. Neto tlorisna površina objekta bo 738,23 kvadratnih metrov, uporabna površina pa 632,45 kvadratnih metrov. V skladu s projektno dokumentacijo (DGD, PZI – št. UP-004/2017) bo večstanovanjski objekt izpolnjeval elemente za energijski razred B1.

»Gradbeno dovoljenje za stanovanjski objekt z zunanjo ureditvijo je bilo izdano lani decembra, pričetek gradnje je zdaj v juliju, zaključek pa je predviden maja prihodnje leto. Vsa stanovanja bodo namenjena oddaji v neprofitni najem. Prvi stanovalci bodo vseljeni drugo leto poleti. Sklad je z Občino Rogaška Slatina v preteklosti uspešno zaključil tri soinvestitorske projekte, iz katerih je doslej v last pridobil 21 stanovanjskih enot,« je dodal mag. Črtomir Remec.

»Po Programu sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020 je Sklad že odobril 19,4 mio sredstev občinam in mestnim skladom za 393 stanovanj. Cilj do konca leta 2020 je 500 neprofitnih stanovanj s katerimi bo pripomogel k uresničevanju ciljev Nacionalne stanovanjske politike na področju povečanja fonda javnih najemnih stanovanj,« je strnil direktor Stanovanjskega sklada RS.

 

Vizualizacija večstanovanjske stavbe v Spodnji Kostrivnici:

Župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič in direktor Stanovanjskega sklada RS, mag. Črtomir Remec:

Foto: Karmen Cvirn

 

Več informacij:

telefonska številka: 01 471 05 07

e-pošta: tajnistvo@localhost/SSRS

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy paid course free download
download redmi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course

Preberite tudi

19. april 2024

Obvestilo 18.4.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 18.4.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
17. april 2024

Sejem Megra 2024 in Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS se tradicionalno udeležuje mednarodnega sejma graditeljstva Megra ...
03. april 2024

Novinarska konferenca, 3. april 2024

  Stanovanjski sklad RS pospešeno gradi 1500 novih javnih najemnih stanovanj po vsej ...
28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...