Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Izjava o dostopnosti

Vsem, ki obiščete naše spletno mesto želimo, da se počutite dobrodošle in imate dobro uporabniško izkušnjo.


Trud za dostopnost spletnega mesta

Da bi zagotovili pozitivno uporabniško izkušnjo spletnega mesta Stanovanjskega sklada Republike Slovenije (SSRS) za vse spletne uporabnike, smo pri izdelavi sledili smernicam WCAG 2.0 (angl.: Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.0). Smernice vsebujejo razlago, kako zagotoviti, da so spletne vsebine dostopne osebam z omejitvami in uporabniško prijazne za vse.

Smernice opredeljujejo tri nivoje dostopnosti (A, AA in AAA).

Certifikat A3C, dostopno vsem, ki smo mu sledili za spletne strani SSRS, zagotavlja minimalno skladnost nivoja AA, ki je nadgrajena s posameznimi zahtevami nivoja AAA, ki predvsem osebam z okvarami vida omogočajo še boljšo uporabniško izkušnjo.


Stanje dostopnosti

V dostopnost spletnega mesta SSRS smo vložili veliko truda in menimo, da smo dosegli naš cilj skladnosti nivoja AA in A3C, kar potrjuje tudi pridobitev certifikata A3C, ki smo ga kot prvi v sektorju javne uprave prejeli 14. decembra 2018 (Zaporedna št. certifikata A3C, dostopno vsem: 2).

Preko spletnega mesta je dostopno veliko število dokumentov, za katere se trudimo, da so v dostopni obliki. Za vse starejše dokumente, ki morda še niso v dostopni obliki pa smo omogočili, da naročite verzijo v dostopni obliki in dokument bomo ustrezno pripravili.

Vsebine spletnih strani redno spremljamo in se trudimo zagotavljati skladnost, vendar v koliko naletite na težavo, nas prosim kontaktirajte.


Posebne funkcije dostopnosti

Spletno mesto vam omogoča:

 • poenostavitev strukture,
 • izbiro barvne teme,
 • izbiro tipografije in velikosti pisave,
 • krepko pisavo,
 • uporabo funkcij brskalnika za povečavo

Povejte nam, kaj mislite

V kolikor je bila vaša uporabniška izkušnja s spletnim mestom SSRS pozitivna, ali če ste imeli težave s katerim koli delom spletnega mesta, nas prosim kontaktirajte na naslednji e-naslov: dostopnost@ssrs.si

  Naročilo dokumenta v dostopni obliki

  Dostopne oblike dokumentov so namenjene slabovidnim osebam.  Polja označena z zvezdico (*) so obvezna.