Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski sklad RS uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike

23. julij 2021

Prevzem novih najemnih stanovanj v Kočevju, Podčetrtku in Rogaški Slatini 

Stanovanjski sklad RS je v tem mesecu zaključil s prevzemi kar 91 novih javnih najemnih stanovanj na treh različnih lokacijah po Sloveniji.

Prevzetih je bilo kar 76 stanovanj v Kočevju , ki se nahajajo v dveh objektih v naselju Kočevska rezidenca. Stanovanjem pripada 29 parkirnih mest v garaži objektov, 49 samostojnih garaž na nivoju terena in 36 parkirnih mest na nivoju terena. Stanovanja imajo atrije, balkone ali lože ter vsem pripada shramba ter vsaj eno nadkrito parkirno mesto. Stanovanjska površina stanovanj se giblje med 37,70 m2 in 88,80 m2 medtem, ko se stroškovna najemnina giblje med 276 EUR in 606 EUR.

Nova stanovanja namenjena za stroškovni najem so bila prevzeta tudi v Podčetrtku, objektu imenovanem Dalgona. Od prodajalca je bil kupljen celoten objekt z 10 (desetimi) stanovanji, katerim pripadajo tudi shrambe ter eno parkirno mesto na nivoju terena za vsako stanovanje. Stanovanjska površina stanovanj se giblje med 30,90 m2 in 67,00 m2. Vse enote imajo atrij ali balkon. Mesečna najemnina za stanovanje je med 215 EUR in 472 EUR.

Stanovanja v Kočevju in Podčetrtku so bila pridobljena na podlagi Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč, s katerim izpolnjujemo svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju Slovenije. Navedena stanovanja bodo v začetku prihodnjega meseca objavljena na spletni strani za oddajo v najem.

V okvirju sofinanciranja projektov smo v Občini Rogaška Slatina, v naselje Spodnja Kostrivnica na novo prevzeli še 5 novih neprofitnih stanovanj. Stanovanja so bila tudi že predana najemnikom preko javnega občinskega razpisa za dodelitev neprofitnih najemnih stanovanj.

Stanovanjski sklad RS s tem nakupom in sofinanciranjem še naprej uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj.

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran in pravočasno oddate vlogo za najem stanovanja.

 

Kočevje                                                                                  Podčetrtek                                                                           Rogaška Slatina

                                  

Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download lenevo firmware
Premium WordPress Themes Download
free online course

Preberite tudi

19. junij 2024

V Kopru smo otvorili novo sodobno stanovanjsko sosesko

V petem največjem slovenskem mestu je danes zaživela stanovanjska soseska Nova Dolinska, ...
14. junij 2024

Koroška bogatejša za 28 javnih najemnih stanovanj, namenjenih starejšim

Danes smo odprli objekt Hmelina, ki zagotavlja 28 novih javnih oskrbovanih stanovanj. ...
05. junij 2024

Stanovanjski sklad RS bo gradil na Jesenicah

Stanovanjski sklad RS bo v mesecu juniju 2024 ponovno objavil javni razpis za ...
16. maj 2024

Razpis za oddajo stanovanj na Ravnah na Koroškem ter v Kopru

Zainteresirano javnost seznanjamo, da z jutrišnjem dnem objavljamo ponudbo za razpis za ...