Preskoči na vsebino Zemljevid strani

RAZPIS ODDAJANJA STANOVANJ V PODNAJEM

Priložnost za podnajemnike

Oddaj prijavo

TRENUTNO NI NA VOLJO PROSTIH PODNAJEMNIH STANOVANJ PREKO JAVNE NAJEMNE SLUŽBE 

Stanovanjski sklad RS kot posrednik med lastnikom stanovanja in podnajemnikom je 09.09.2022 objavil Javni razpis za podnajem stanovanj preko javne najemne službe. Prijavo za podnajem stanovanj je možno oddati od 19.09.2022. Podnajemniki stanovanj se izbirajo na podlagi datuma oddaje popolne vloge, uvrstitve na seznam upravičencev ter prednostnih kategorij.

Trenutno ni na voljo prostih podnajemnih stanovanj preko javne najemne službe. Pridobljena in že oddana podnajemna stanovanja se nahajajo v Ljubljani, Novi Gorici, Litiji, Mariboru, Moravčah in Črni na Koroškem kvadrature od 36,60 m2 do 106,18m2. Njihova najemnina se giblje od 114,03€ do 304,54€.

V kolikor želite se lahko prijavite na javni razpis za oddajo stanovanj v najem za nedoločen čas. Prijava je možna samo v elektronski obliki na spletni strani http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/ s klikom na zavihek »Vloga za prijavo«.

 

Za podnajem stanovanj preko javne najemne službe se lahko odločijo le fizične osebe, ki so državljani Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Sklad o upravičenosti prosilca do podnajemnega stanovanja odloči z odločbo o upravičenosti, ki je podlaga za uvrstitev prosilca v seznam upravičencev. Na seznam upravičencev se upravičenci razvrstijo glede na čas vložitve popolne vloge. Na podlagi seznama upravičencev, datuma oddaje popolne vloge ter prednostnih kategorij se bodo izbirali podnajemniki. Podnajemnikom je ponujena možnost ugodnega podnajema stanovanj, ki se izvede za določen čas najmanj treh let.

Vljudno vas vabimo, da si ogledate razpisno dokumentacijo ter oddate prijavo za podnajem stanovanj. V primeru dodatnih informacij pa nas lahko tudi pokličete na št. 01/47 10 500 ali nam pošljete vprašanje na elektronski naslov.