Preskoči na vsebino Zemljevid strani

V Kočevju pospešeno poteka gradnja 76 stanovanj

29. julij 2020

Sporočilo za javnost

 

»Vesel sem, da je Stanovanjski sklad RS z investitorjem MM SVTK, družbo za signalnovarnostne in telekomunikacijske naprave, sklenil prodajno pogodbo za nakup 76 stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti, ki bodo končana junija 2021,« je o gradnji stanovanj v Kočevju povedal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

»Navdušen sem, da ponovno sodelujemo s Stanovanjskim skladom RS, saj  v gradnjo najemnih stanovanj že dolgo ni bilo investicije. Za občino Kočevje je ta gradnja zelo pomembna, saj se gospodarsko kar močno razvijamo, stanovanj pa primanjkuje. Verjamem, da bo 76 novih enot veliko olajšanje vsem, ki danes še ne dostopajo do svoje nepremičnine. Na občini si tudi želimo vzpostaviti t. i. kadrovska stanovanja, saj marsikdo zaradi službe išče svoje bivališče v Kočevju. Zato bo trenutna gradnja razbremenila tudi ta problem. Kot tretje pa naj poudarim, da gradnja stanovanj dobro vpliva tudi na samo podobo mesta, saj nosi sociološko-psihološki vidik. Nove enote kažejo na to, da rastemo, se razvijamo. Res smo zadovoljni, da nas je Stanovanjski sklad RS izbral za partnerja,« je poudaril dr. Vladimir Prebilič, župan občine Kočevje.

»Dela na projektu Kočevska rezidenca kljub začasni prekinitvi zaradi epidemije koronavirusa potekajo po prvotno zastavljenem terminskem planu. Dela načrtujemo zaključiti še v tem letu. V začetku novega leta želimo pridobiti uporabno dovoljenje, kljub temu, da je dogovorjen rok konec junija 2021. Trenutno se zaključujejo gradbena dela, hkrati pa se že intenzivno izvajajo vsa obrtna in inštalacijska dela ter dela na zunanji ureditvi,« je pojasnil Blaž Miklavčič, direktor podjetja GH Holding, ki je izvajalec gradbenih del.

Za gradnjo je bilo investitorju že v letu 2007 izdano gradbeno dovoljenje za izgradnjo petih stanovanjskih blokov, od katerih sta bila blok C in vila bloka 1 in 2 dokončana že v letu 2010. Prodajalec nadaljuje gradnjo objektov A in B v delno izvedenem kompleksu Kočevska rezidenca, v katerih se nahajajo stanovanja, ki jih je kupil Stanovanjski sklad RS. Sklop stanovanjskih blokov ima skupno klet, nad katero bo med objekti ploščad. Etažnost objektov je P+4, v kleti se nahajajo vsa parkirna mesta in shrambe ter strojnice za potrebe stanovalcev.

»Gradnja se, kljub izbruhu pandemije in omejitvenim ukrepom, v veliki meri odvija skladno s predvideno dinamiko. Po preučitvi neugodnega vpliva slabega vremena na kakovost gradnje, ki je osnovna prioriteta izvajalca del, je bil potreben manjši rebalans terminskega načrta zaradi neugodnih vremenskih okoliščin med letošnjo gradbeno sezono,« je dodal mag. Črtomir Remec.

Stanovanja bodo predvidoma dokončana v mesecu juniju 2021, najemnikom Stanovanjskega sklada RS pa bodo na voljo v drugi polovici prihodnjega leta.

Stanovanjski sklad RS bo v letošnjem letu preko Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj kupil še 65 stanovanj, in sicer 20 v Slovenj Gradcu, 19 v Mežici, po 10 v Radencih in Gornji Radgoni in 6 v Brežicah.

 

Gradbišče so si med drugim ogledali kočevski župan dr Vladimir Prebilič, direktor Stanovanjskega sklada RS, mag Črtomir Remec in direkotr GH Holdinga Blaž Miklavčič

Foto: Občina Kočevje

 

Gradnja lepo napreduje:

Foto: Stanovanjski sklad RS

Foto: Stanovanjski sklad RS

 

 

 

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
online free course
download micromax firmware
Free Download WordPress Themes
udemy paid course free download

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...