Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Postavitev temeljnega kamna na Jesenicah

17. oktober 2024

V organizaciji Občine Jesenice smo danes položil temeljni kamen za stanovanjsko sosesko Partizan, ki bo zagotovila 46 novih javnih najemnih stanovanj. Ob tej priložnosti sta spregovorila župan občine Jesenice mag. Peter Bohinec in direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

Projekt na Jesenicah je le eden izmed dvanajstih, ki jih Stanovanjski sklad RS izvaja s 120 milijonov evrov kredita Razvojne banke Sveta Evrope. Za nekatere projekte je sklad pridobil tudi 32 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz mehanizma EU za okrevanje in odpornost, skoraj 100 milijonov evrov pa zagotavlja iz lastnih virov. S skupaj 250 milijoni bo sklad po vsej Sloveniji do konca leta 2026 zgradil več kot 1700 stanovanj. “To je zgodba, ki odmeva, predvsem v tujini, kjer so jo prepoznali kot primer izjemno učinkovite prakse,” je izpostavil Remec.

“Po devetih letih sage in usklajevanj ter vsega, kar sodi zraven, smo danes priča zgodovinskemu dogodku,” je dejal jeseniški župan Peter Bohinec in pojasnil, da je potreba po novih stanovanjih na Jesenicah zelo velika, stanovanj pa kronično primanjkuje.

Soseska bo umeščena v bližino novega upravnega središča občine in bo zajemala gradnjo dveh stanovanjskih objektov s pripadajočimi parkirnimi mesti ter širšo zunanjo ureditev javnih površin. Razmerje med grajenimi strukturami in odprtim prostorom bo ustvarjalo kakovosten bivalni ambient.

Stanovanja bodo zasnovana kot svetla in optimalne velikosti od 35 do 85 m2. Soseska bo s predvidenimi mesti za izvedbo sončne elektrarne in postavitvijo zunanjih polnilnic za avtomobile zasledovala trajnostne cilje za zeleno prihodnost. Gradnja stanovanjskih blokov skupaj z izdelavo projektne dokumentacije in ureditvijo javnih parkovnih površin bo znašala 6,72 milijona evrov brez DDV. Pričela se bo predvidoma v prvem kvartalu leta 2025. Dokončanje objekta in vselitev sta predvideni do konca leta 2026. Izvajalec vseh del bo Gorenjska gradbena družba d.d., ki je bila izbrana kot najugodnejši ponudnik.

VIR: SSRS

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
udemy free download
download karbonn firmware
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download

Preberite tudi

17. oktober 2024

Postavitev temeljnega kamna na Jesenicah

V organizaciji Občine Jesenice smo danes položil temeljni kamen za stanovanjsko sosesko ...
17. oktober 2024

Izbor najemnikov oskrbovanih stanovanj z dne 17.10.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 17.10.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
26. september 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 26.9.2024

Dne 26.9.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so oddali ...
30. avgust 2024

Posebne določbe Stanovanjskega zakona o najemnikih in lastnikih denacionaliziranih stanovanj

Zainteresirano javnost obveščamo, da je bil v Uradnem listu RS,  št. 61/24 z dne 22. ...