Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski Sklad RS je aktivno sodeloval na konferenci ArhiBau 2024

24. oktober 2024

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, se je 17. oktobra  2024 udeležila konference ArhiBau 2024 s prispevkom Zagotavljanje javnih najemnih stanovanj – primeri dobre prakse v Sloveniji in sodelovala v javnem panelu na temo Okvirji dostopnih stanovanj.

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (Sklad) ima ključno vlogo pri izvajanju stanovanjske politike v Sloveniji. Poslanstvo Sklada je zagotavljanje dostopnih in kakovostnih stanovanj za različne socialne skupine, s poudarkom na mladih, mladih družinah, družinah, starejših in ranljivih skupinah prebivalstva. Trenutno Sklad gradi in pripravlja 19 investicij v različnih fazah po vsej državi, kar predstavlja 2000 novih javnih najemnih stanovanj, investicijske vrednosti okvirno 370 mio EUR. V predhodnem investicijskem ciklu je bilo zgrajenih 1350 stanovanjskih enot, investicijske vrednosti 200 mio EUR.

Polega lastnih virov financiranja in sredstev iz naslova dokapitalizacije je Sklad za realizacijo projektov pridobili sredstva iz Načrta za odpornost in okrevanje, komponenta Stanovanjska politika in posojil CEB  (The Council of Europe Development Bank).

Sklad poleg lastnih projektov sodeluje tudi z lokalnimi skupnostmi (Programi sofinanciranja, nakupi zemljišč za gradnjo) in zasebnimi investitorji (nakupi stanovanj in zemljišč za gradnjo).

Sklad je kot primer dobre gradbene prakse predstavil delovanje Sklada in zagotavljanje javnih najemnih stanovanj s poudarkom na programih sofinanciranja, razvoju projektov, trajnostnih rešitvah ter BIM procesih (Building Information Modeling) pri izvajanju investicij.

Vir: SSRS

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
udemy free download
download lava firmware
Download WordPress Themes
free download udemy paid course

Preberite tudi

24. oktober 2024

Stanovanjski Sklad RS je aktivno sodeloval na konferenci ArhiBau 2024

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
17. oktober 2024

Postavitev temeljnega kamna na Jesenicah

V organizaciji Občine Jesenice smo danes položil temeljni kamen za stanovanjsko sosesko ...
17. oktober 2024

Izbor najemnikov oskrbovanih stanovanj z dne 17.10.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 17.10.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
26. september 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 26.9.2024

Dne 26.9.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so oddali ...