Preskoči na vsebino Zemljevid strani

S podpisom pogodbe za projektiranje in gradnjo do 103 novih javnih najemnih stanovanj v Novem mestu

27. december 2022

Stanovanjski sklad Republike Slovenije z optimizmom vstopa v novo leto, saj so še pred zaključkom leta podpisali pogodbo za projektiranje in gradnjo 103 javnih najemnih stanovanj v stanovanjski soseski Podbreznik v Novem mestu. »Vesel sem, da smo naredili viden napredek pri projektu, s katerim bomo korak bližje cilju, da zagotovimo 20 tisoč javnih najemnih stanovanj,« je ob tem dejal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

Za gradnjo soseske v vrednosti 14,6 mio evrov brez DDV bo skrbelo podjetje CGP v partnerstvu s podjetjem TGH. Investicija obsega gradnjo treh trajnostnih in energetsko učinkovitih blokov s štirimi nadstropji in pritličjem. Stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih pa bo tudi kolesarnica in servisni prostori. V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirnimi površinami, z zelenimi in s pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Sosesko razvijajo skupaj z Mestno občino Novo mesto, ki v območju ureditve sočasno projektira in gradi še dva bloka z 81 javnimi najemnimi stanovanji. »Vsi bloki so pravokotne tlorisne oblike različnih dolžin. Stanovanja bodo po tipologiji enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna  v velikosti od 38 do 80 m2. Vsakemu stanovanju bo pripadala tudi shramba znotraj stanovanja in zunanji prostor – balkon,« je še pojasnil Remec.

Stanovanjski sklad RS ima vlogo izvajalca ukrepov in aktivnosti stanovanjske politike na nacionalni ravni tudi za tiste s posebnimi potrebami, saj bo v sklopu projekta 10 % stanovanj (11) prilagojenih funkcionalno ali gibalno oviranim osebam. »Rok projektiranja in gradnje vseh treh blokov je 19,5 mesecev, uporabno dovoljenje pa je predvideno septembra 2024. Napovedi kažejo, da bodo stanovanja uporabnikom na voljo predvidoma leta 2025,« je še dodal Remec.

Za to investicijo je Sklad poleg posojila Razvojne banke sveta Evrope (CEB), pridobil tudi evropska sredstva iz naslova Načrta za odpornost in okrevanje (NOO) v višini 803 tisoč evrov. S tem zaključujejo izjemno leto, v katerem so zaključevali gradnje in hkrati vseljevali najemnike tudi v njihovo največjo sosesko Novo Brdo v Ljubljani in Pod Pekrsko gorco v Mariboru. Prav tako pa še projektirajo stanovanja v Lendavi, Lukovici, na Jesenicah in v Ljubljani v Podutiku.

 

Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
free download udemy course
download mobile firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course

Preberite tudi

26. januar 2023

Izbor najemnikov stanovanj z dne 26.1.2023

Stanovanjski sklad RS je dne 26.1.2023 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
20. januar 2023

Povabilo na usposabljanje

Spoštovani, V integralnem projektu LIFE IP CARE4CLIMATE (www.care4climate.si) v ...
06. januar 2023

Ponovno odprt javni razpis za oddajo stanovanj – najem za mlade

Stanovanjski sklad RS je skladno z usmeritvami iz ReNSP15-25 in Poslovno politiko ponovno ...
27. december 2022

S podpisom pogodbe za projektiranje in gradnjo do 103 novih javnih najemnih stanovanj v Novem mestu

Stanovanjski sklad Republike Slovenije z optimizmom vstopa v novo leto, saj so še pred ...