Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Odprtje novih oskrbovanih stanovanj v Krškem, Stanovanjski sklad RS jih ima v lasti 15

18. marec 2021

»Izredno sem vesel in ponosen, da smo zaključili projekt oskrbovanih stanovanj v Krškem. Starejšim bodo ta stanovanja omogočila boljše bivalne razmere. Za najem je skupno na voljo 29 stanovanj, od tega jih je 15 v lasti Stanovanjskega sklada RS. Stanovanja so velika od 46 do 60 kvadratnih metrov. Namenjena so bivanju starejšim nad 65 let,« je na današnjem odprtju oskrbovanih stanovanj v Krškem poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS (SSRS).

Nove stanovanjske enote se nahajajo v neposredni bližini doma starejših občanov v Krškem. Zasnovana so skladno s potrebami uporabnikov. V stanovanjih je kuhinja, spalnica, dnevna soba in kopalnica z WC-jem, umivalnikom, tušem s kanaleto, kjer je nameščeno tudi sedalo ter držalo. Eno stanovanje je namenjeno tudi za invalide. Stavba spada v energijski razred B1. Parkirna mesta so urejena v okviru zunanje ureditve.

V projektu so sodelovali Stanovanjski sklad RS, družba Kostak in občina Krško. Navdušenje nad zaključenim projektom je izrazil tudi mag. Miran Stanko, župan občine Krško: »Stanovanjska politika občine Krško sledi tudi iskanju rešitev stanovanjskih potreb starejših občanov. V Krškem imamo 23 oskrbovanih stanovanj v objektu na Leskovški cesti 33, ki je bil zgrajen leta 2011, ter še dodatnih 29 na Leskovški cesti 35 v novem objektu. Na razpis se je prijavilo 24 prosilcev, trenutno pa je na voljo še 5 stanovanj.«

Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak, pa je ob odprtju stanovanj povedal: »Kljub zahtevnim pogojem dela v času epidemije koronavirusa so bila gradbena dela končana v skladu s terminskim načrtom, tako da je bilo uporabno dovoljenje pridobljeno še v istem letu, konec lanskega decembra. Projekt je prispevek k večji kakovosti življenja starejših v lokalni skupnosti in k doseganju ciljev stanovanjske politike v Krškem in Posavju.«

Gradnja teh stanovanj se je sofinancirala na osnovi Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2017 do 2020. Z navedenim Programom je SSRS omogočil realizacijo projektov za pridobitev novih oskrbovanih stanovanj tudi v Mestni občini Velenje (15 oskrbovanih stanovanj, projekt je že zaključen), občini Šmarje pri Jelšah (30 oskrbovanih stanovanj, projekt je v izvajanju) in v Mestni občini Celje (14 oskrbovanih stanovanj, projekt je v izvajanju). Z realizacijo vseh projektov po Programu se bo pridobilo 88 novih oskrbovanih stanovanj.

»Stanovanjski sklad RS ima v lasti skupno 3.846 stanovanj, od tega 3.057 neprofitnih najemnih in 789 stanovanj za stroškovni najem. V fondu neprofitnih najemnih imamo 76 oskrbovanih stanovanj,« je še poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjski sklad RS je investitor lastnih gradenj najemnih stanovanj in sofinancira gradnje v sodelovanju z občinami in drugimi prosilci oz. ponudniki. Obenem je tudi kupec na podlagi Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za gradnjo stanovanj na območju celotne Slovenije. Skrbijo za uravnoteženo ponudbo primernih najemnih stanovanj za vse skupine prebivalstva. Uporabnikom stanovanj zagotavljajo čim večjo kakovost bivanja ob razumnih stroških in čim manjšem obremenjevanju okolja. Vse do leta 2023 imajo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi.

 

Otvoritev zgradbe oskrbovanih stanovanj Krško. Na sliki od leve proti desni g. Remec, direktor SSRS, župan občine Krško in direktro podjetja Kostak.               Trinadstropna stavba z oskrbovanimi stanovanji za starejše v občini Krško.              direktro Stanovanjskega sklada RS, mag. Črtomir Remec pri otvoritvi oskrbovanih stanovanj občina Krško.

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download redmi firmware
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course

Preberite tudi

21. april 2021

Tudi v Savinjski regiji se obeta več kot 200 javnih najemnih stanovanj

»Stanovanjski sklad RS v največji meri uresničuje cilje nacionalne stanovanjske ...
08. april 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 8.4.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 8.4.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave za ...
06. april 2021

Najem za mlade

Stanovanjski sklad RS je skladno z usmeritvami iz ReNSP15-25 in Poslovno politiko ponovno ...
18. marec 2021

Odprtje novih oskrbovanih stanovanj v Krškem, Stanovanjski sklad RS jih ima v lasti 15

»Izredno sem vesel in ponosen, da smo zaključili projekt oskrbovanih stanovanj v ...