Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Izbor najemnikov stanovanj z dne 26.1.2023

26. januar 2023

Stanovanjski sklad RS je dne 26.1.2023 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem razpisu za oddajo stanovanj v najem z dne 24.10.2022. Obravnaval je  prijave za najem stanovanj, ki so jih prosilci oddali skladno s terminskim planom, in sicer v času od 22.11.2022 do vključno 9.12.2022. V ponudbi je bilo na voljo 212 najemnih stanovanj, od tega 182 v Mariboru, 14 v Črnomlju, 3 v Ljubljani, po 2 stanovanji v Šoštanju, Murski Soboti in Novem mestu, po 1 stanovanje v Mežici, Kočevju, Slovenski Bistrici, Slovenj Gradcu, Brežicah, Cerknici, Kopru.

Prednost pri izboru najemnikov so imeli prosilci, ki prvič rešujejo svoje stanovanjsko vprašanje, med njimi pa mlade družine, družine z osnovnošolskim otrokom, družine, mlade osebe in ostali. Za izbor najemnikov posameznih stanovanj je bil uporabljen poseben računalniški program in v primeru več enakovrednih interesentov za eno stanovanje še poseben ločen računalniški program za naključni izbor. V izboru je bilo obravnavanih 627 popolnih prijav fizičnih oseb. Oddanih je bilo 191 stanovanj, in sicer 176 stanovanj v Mariboru, 3 v Ljubljani, po 2 stanovanji v Šoštanju, Murski Soboti in Novem mestu, ter po 1 stanovanje v Črnomlju, Slovenski Bistrici, Slovenj Gradcu, Brežicah, Cerknici in Kopru. Trenutno neoddanih stanovanj ostaja 21, od tega 6 na lokaciji Maribor.

S strani prosilcev, ki so oddali prijavo za najem stanovanj, smo zaznali velik interes za najem, za kar se iskreno zahvaljujemo. Veseli nas, da nam prosilci zaupajo in si želijo svoje stanovanjsko vprašanje rešiti z našo pomočjo. Stanovanjski sklad RS bo tudi v prihodnje intenzivno izvajal aktivnosti za povečanje števila najemnih stanovanj in prepoznavnosti Stanovanjskega sklada RS kot najemodajalca stanovanj za dolgoročni najem.

Izbrani najemniki bodo imeli možnost podpisa najemne pogodbe na daljavo s pomočjo digitalnega potrdila ali možnost podpisa pri notarju. Pred prevzemom stanovanja bodo morali poravnati tudi varščino za najeto stanovanje. Neizbranim prosilcem bomo znesek v višini 500 EUR, ki je bil vplačan ob prijavi, vrnili najkasneje v roku petih dni na račun, ki so ga navedli v prijavi.

Nov termin zbiranja prijav ter izbora najemnikov, kot tudi seznam neoddanih, torej razpoložljivih stanovanj, bomo objavili predvidoma v drugi polovici februarja 2023 na spletni strani Sklada.

 

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran.

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy course
download mobile firmware
Premium WordPress Themes Download
online free course

Preberite tudi

31. marec 2023

Strokovni obisk v Umagu

V sklopu mednarodnega strokovnega povezovanja in izmenjave izkušenj na stanovanjskem ...
23. marec 2023

6. konferenca Biznis in trendi v gradbeništvu, Bernardin

Stanovanjski sklad RS je sodeloval na dogodku »6. konferenca Biznis in trendi v ...
17. marec 2023

V Slovenskih Konjicah slovesna otvoritev 11 novih najemnih stanovanj

V Slovenskih Konjicah je bila v petek, 17. 3. 2023 slovesna otvoritev novega objekta s ...
14. marec 2023

Obisk predstavnikov CEB

Stanovanjski sklad RS sta 2. marca 2023 obiskala Cristian Tabacaru Director General of ...