Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Javni razpis za oddajo stanovanj – Izbor novih najemnikov stanovanj

10. november 2022

Danes, 10.11.2022 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so oddali prijavo za najem stanovanja od 30.9.2022 do vključno 14.10.2022. V ponudbi je bilo na voljo 73 najemnih stanovanj, od tega 24 v Ljubljani, 7 v Borovnici, 17  v Črnomlju,  5 v Kočevju, 4 v Slovenj Gradcu,  3 v Murski Soboti, po 2 stanovanji v Lenartu, Mariboru in Ribnici ter po 1 stanovanje v Ajdovščini, Brežicah, Kopru, Kozini, Mežici, Mirni na Dolenjskem in Vipavi.

Za izbor najemnikov posameznih stanovanj je bil uporabljen poseben računalniški program in v primeru več enakovrednih interesentov za eno stanovanje še poseben ločen računalniški program za naključni izbor. V izboru je bilo obravnavanih 439 prijav fizičnih oseb. Oddanih je bilo 56 stanovanj in sicer 24 stanovanj v Ljubljani, 7 v Borovnici, po 4 stanovanja v Slovenj Gradcu in Kočevju, 3 v Črnomlju, po 2 stanovanji v Lenartu, Mariboru, Murski Soboti in Ribnici ter po 1 stanovanje Ajdovščini, Brežicah, Kopru, Kozini, Mirni na Dolenjskem in Vipavi.

V razpisnem roku je prijavo oddalo tudi 5 pravnih oseb. Skladno z razpisnimi določili, se pri izboru najemnikov najprej opravi izbor za prosilce fizične osebe, po opravljenem izboru za prosilce fizične osebe se opravi izbor za prosilce pravne osebe, pri čemer so v izbor uvrščena stanovanja, ki ostanejo prosta po izboru za prosilce fizične osebe. Vsa stanovanja, za katera so se pravne osebe prijavile, so bila oddana v izboru za prosilce fizične osebe.

Izbrani najemniki bodo imeli možnost podpisa najemne pogodbe na daljavo s pomočjo digitalnega potrdila ali možnost podpisa pri notarju. Pred prevzemom stanovanja bodo morali poravnati tudi varščino za najeto stanovanje. Neizbranim prosilcem bomo znesek v višini 500 EUR, ki je bil vplačan ob prijavi, vrnili v roku petih dni na račun, ki so ga navedli v prijavi. Nov termin zbiranja prijav ter izbora najemnikov, kot tudi seznam neoddanih, torej razpoložljivih stanovanj, bomo objavili predvidoma proti koncu meseca novembra na spletni strani Sklada.

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran.

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download huawei firmware
Download WordPress Themes
free download udemy course

Preberite tudi

01. december 2022

Začetek projektiranja stanovanjskih stavb v Lendavi

Investitor Stanovanjski sklad Republike Slovenije in projektivno podjetje Projekt d.d. ...
29. november 2022

JNS in skupnost za mlade Gerbičeva na 33. posvet Poslovanje z nepremičninami, Portorož

Na tradicionalnem 33. posvetu Poslovanje z nepremičninami, 18. novembra 2022 je ...
29. november 2022

Strokovni posvet Stičišča za trajnostno prenovo in gradnjo stavb v Ljubljani

Predstavnici Stanovanjskega sklada RS mag. Mojca Štritof-Brus, pomočnica direktorja in ...
18. november 2022

Razpis za oddajo 182 novih najemnih stanovanj Pod Pekrsko gorco Maribor

Z velikim veseljem zainteresirano javnost seznanjamo, da z današnjim dnem objavljamo ...