Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Javni razpis za oddajo stanovanj – Izbor novih najemnikov stanovanj

10. november 2022

Danes, 10.11.2022 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so oddali prijavo za najem stanovanja od 30.9.2022 do vključno 14.10.2022. V ponudbi je bilo na voljo 73 najemnih stanovanj, od tega 24 v Ljubljani, 7 v Borovnici, 17  v Črnomlju,  5 v Kočevju, 4 v Slovenj Gradcu,  3 v Murski Soboti, po 2 stanovanji v Lenartu, Mariboru in Ribnici ter po 1 stanovanje v Ajdovščini, Brežicah, Kopru, Kozini, Mežici, Mirni na Dolenjskem in Vipavi.

Za izbor najemnikov posameznih stanovanj je bil uporabljen poseben računalniški program in v primeru več enakovrednih interesentov za eno stanovanje še poseben ločen računalniški program za naključni izbor. V izboru je bilo obravnavanih 439 prijav fizičnih oseb. Oddanih je bilo 56 stanovanj in sicer 24 stanovanj v Ljubljani, 7 v Borovnici, po 4 stanovanja v Slovenj Gradcu in Kočevju, 3 v Črnomlju, po 2 stanovanji v Lenartu, Mariboru, Murski Soboti in Ribnici ter po 1 stanovanje Ajdovščini, Brežicah, Kopru, Kozini, Mirni na Dolenjskem in Vipavi.

V razpisnem roku je prijavo oddalo tudi 5 pravnih oseb. Skladno z razpisnimi določili, se pri izboru najemnikov najprej opravi izbor za prosilce fizične osebe, po opravljenem izboru za prosilce fizične osebe se opravi izbor za prosilce pravne osebe, pri čemer so v izbor uvrščena stanovanja, ki ostanejo prosta po izboru za prosilce fizične osebe. Vsa stanovanja, za katera so se pravne osebe prijavile, so bila oddana v izboru za prosilce fizične osebe.

Izbrani najemniki bodo imeli možnost podpisa najemne pogodbe na daljavo s pomočjo digitalnega potrdila ali možnost podpisa pri notarju. Pred prevzemom stanovanja bodo morali poravnati tudi varščino za najeto stanovanje. Neizbranim prosilcem bomo znesek v višini 500 EUR, ki je bil vplačan ob prijavi, vrnili v roku petih dni na račun, ki so ga navedli v prijavi. Nov termin zbiranja prijav ter izbora najemnikov, kot tudi seznam neoddanih, torej razpoložljivih stanovanj, bomo objavili predvidoma proti koncu meseca novembra na spletni strani Sklada.

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran.

Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
free download udemy paid course
download redmi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy course download free

Preberite tudi

31. marec 2023

Strokovni obisk v Umagu

V sklopu mednarodnega strokovnega povezovanja in izmenjave izkušenj na stanovanjskem ...
23. marec 2023

6. konferenca Biznis in trendi v gradbeništvu, Bernardin

Stanovanjski sklad RS je sodeloval na dogodku »6. konferenca Biznis in trendi v ...
17. marec 2023

V Slovenskih Konjicah slovesna otvoritev 11 novih najemnih stanovanj

V Slovenskih Konjicah je bila v petek, 17. 3. 2023 slovesna otvoritev novega objekta s ...
14. marec 2023

Obisk predstavnikov CEB

Stanovanjski sklad RS sta 2. marca 2023 obiskala Cristian Tabacaru Director General of ...