Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Javni razpis za oddajo stanovanj – Izbor novih najemnikov stanovanj

07. april 2022

Danes, 7.4.2022 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so oddali prijavo za najem stanovanja iz aktualne ponudbe od 17.2.2022 do vključno 11.3.2022. V tokratni ponudbi je bilo na voljo 559 najemnih stanovanj, od tega v Ljubljani v soseski Novo Brdo 424 enot za vse prosilce in 49 enot za gibalno ovirane osebe, po eno stanovanje v Zelenem gaju na Brdu, Lenartu in Mežici, po dve stanovanji v Borovnici in Podčetrtku, 3 stanovanja v Murski Soboti, 13 stanovanj v Kočevju in 23 stanovanj v Črnomlju. V ponudbi je bilo tudi 40 novih najemih stanovanj v Slovenj Gradcu.

V glavnem izboru je bilo upoštevanih 1.161 prijav zainteresiranih prosilcev, od tega je bilo 242 mladih družin, 180 družin z osnovnošolskim otrokom, 48 družin z vzdrževanimi otroki, 501 mladih oseb, 8 gibalno oviranih oseb ter 182 oseb, ki ne sodijo v prednostne kategorije. Dodeljenih je bilo 468 stanovanj, od tega 433 stanovanj v Ljubljani in 22 stanovanj v Slovenj Gradcu, 5 stanovanj v Kočevju, 4 stanovanja v Črnomlju, dve stanovanji v Borovnici ter po eno stanovanje v Podčetrtku in Lenartu. V soseski Novo Brdo so bila oddana vsa stanovanja, ki so na voljo vsem prosilcem, trenutno neoddana ostajajo samo še stanovanja, ki so namenjena gibalno oviranim osebam. Za izbor najemnikov posameznih stanovanj je bil uporabljen poseben računalniški program in v primeru več enakovrednih interesentov za eno stanovanje še poseben ločen računalniški program za naključni izbor. Za najemnike je bilo izbranih 191 mladih družin, 77 družin z osnovnošolskim otrokom, 25 družin z vzdrževanimi otrok, 148 mladih oseb, 8 gibalno oviranih oseb ter 19 oseb, ki ne sodijo v prednostne kategorije.

Izbrani najemniki bodo imeli možnost podpisa najemne pogodbe na daljavo s pomočjo digitalnega potrdila ali možnost podpisa pri notarju. Pred prevzemom stanovanja bodo morali poravnati tudi varščino za najeto stanovanje. Prve vselitve najemnikov v soseski Novo Brdo načrtujemo konec meseca aprila 2022. Neizbranim prosilcem bomo znesek v višini 500 EUR, ki je bil vplačan ob prijavi, vrnili predvidoma jutri, 8.4.2022 na račun, ki so ga navedli v prijavi. Nov termin zbiranja prijav ter izbora najemnikov, kot tudi seznam neoddanih, torej še vedno razpoložljivih stanovanj, bomo objavili predvidoma proti koncu meseca aprila 2022 na spletni strani Sklada.

 

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran.

Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course
download samsung firmware
Download Nulled WordPress Themes
udemy paid course free download

Preberite tudi

26. maj 2022

Sejem Zveze društev upokojencev Slovenije – Dnevi medgeneracijskega sožitja

Na vabilo Zveze društev upokojencev Slovenije se je Stanovanjski sklad RS z JAVNO NAJEMNO ...
25. maj 2022

V Slovenj Gradcu slovesna otvoritev 67 novih najemnih stanovanj

V Slovenj Gradcu so danes slovesno odprli tri nove objekte, v katerih bodo nov dom dobile ...
18. maj 2022

Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov dostopnih stanovanj/stavb v Sloveniji.

Stanovanjski sklad RS, javni sklad je dne 10. 5. 2022, organiziral strokovno okroglo mizo, ...
11. maj 2022

Stanje na trgu nepremičnin – 39. finančna konferenca

V Portorožu je te dni potekala 39. finančna konferenca. Na njej se je mudil tudi ...