Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Končno se bo tudi na Gorenjskem začela gradnja javnih najemnih stanovanj

01. oktober 2020

 Sporočilo za javnost

 

Stanovanjski sklad RS povečuje število najemnih stanovanj na območju celotne Slovenije. Gradnja javnih najemnih stanovanj bo namreč sedaj stekla tudi na Gorenjskem. »V tem tednu sta se zgodila dva večja premika. Prvič, sprejet je bil Občinski podrobni prostorski načrt (OPPN) Partizan na Jesenicah in drugič, podpisano je bilo pismo o nameri s strani mestne občine Kranj in Stanovanjskega sklada RS za gradnjo soseske Ob Savi v Kranju,« je izpostavil mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

 

Stanovanjski sklad RS na območju sprejetega OPPN Partizan na Jesenicah pripravlja dokumentacijo za gradnjo dveh večstanovanjskih objektov s skupaj 43 javnimi najemnimi stanovanji. Objekta bosta imela skupno podzemno garažo s 59 parkirnimi mesti, ostala parkirna mesta bodo na zunanjem parkirišču. Nadzemni del objektov bo etažnosti od P+2 do P+3. Na vzhodni strani je ob stanovanjskih objektih predviden javni park. Gradnja večstanovanjskih objektov je predvidena v letu 2022.

 

»Pripravljamo tudi dokumentacijo za gradnjo 1. faze soseske Ob Savi v Kranju. Sestavljali jo bodo štirje večstanovanjski objekti s 159 javnimi najemnimi stanovanji in 28 oskrbovanimi stanovanji. Skupaj bo tako soseska ponujala 187 stanovanj. Parkirna mesta bodo v 1. fazi objekta zagotovljena na zunanjem parkirišču. Objekti bodo etažnosti od P+3 do P+4,« je dodal direktor Stanovanjskega sklada RS. Začetek gradnje je odvisen od aktivnosti kranjske občine pri rekonstrukciji Savske ceste in izgradnji novega mostu čez reko Savo. Gradnja večstanovanjskih objektov 1. faze je sicer predvidena v letu 2022.

 

»Stanovanjski sklad RS tudi s tema velikima projektoma uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj. Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti 2144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov. Prizadevamo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z našo prisotnostjo vzpodbudimo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujemo na stanovanjskem področju, tudi druge občine k sodelovanju na naših programih,« je še poudaril mag. Črtomir Remec.

Na Jesenicah bosta zgrajena dva večstanovanjska objekta s skupaj 43 javnimi najemnimi stanovanji:

Soseska Ob Savi v Kranju bo skupaj ponujala 187 stanovanj:

Free Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download coolpad firmware
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free

Preberite tudi

21. april 2021

Tudi v Savinjski regiji se obeta več kot 200 javnih najemnih stanovanj

»Stanovanjski sklad RS v največji meri uresničuje cilje nacionalne stanovanjske ...
08. april 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 8.4.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 8.4.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave za ...
06. april 2021

Najem za mlade

Stanovanjski sklad RS je skladno z usmeritvami iz ReNSP15-25 in Poslovno politiko ponovno ...
18. marec 2021

Odprtje novih oskrbovanih stanovanj v Krškem, Stanovanjski sklad RS jih ima v lasti 15

»Izredno sem vesel in ponosen, da smo zaključili projekt oskrbovanih stanovanj v ...