Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Letno srečanje – projekt SUPER-i

10. november 2023

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (v nadaljevanju Sklad) se je v sklopu projekta Super- i dne 7. – 8. 11. 2023 udeležil letnega srečanja partnerjev  na projektu v Yorku, Velika Britanija.

Projekt SUPER-i je evropski projekt Financiranje naložb v energetsko učinkovitost – pametne finance za pametno gradnjo (H2020 Project_B4E-11_Financing for Energy Efficiency Investments – Smart Finance).  Konzorcij partnerjev, ki ga sestavlja 13 subjektov iz 6 držav, in sicer Italije, Velike Britanije, Španije, Danske, Belgije in Slovenije.

Cilj projekta je prispevati v energetsko učinkovitost v sektorju socialnih stanovanj z vzpostavitvijo neposrednega dialoga na lokalni ravni med finančnimi institucijami, drugimi zasebnimi vlagatelji in upravitelji socialnih stanovanj, hkrati pa z zbiranjem ustreznih podatkov o naložbah v energetsko učinkovitost pomagati razviti učinkovite finančne sheme. Sklad bo skupno v okviru projekta pridobil 35.875 EUR nepovratnih sredstev.

Sklad v projektu sodeluje s pilotnim z objektom Neža 26 a in 26 b, Trbovlje, kjer trenutno poteka energetska sanacija objekta. Izvedel se bo ukrep toplotne izolacije fasade, stropa proti neogrevanem podstrešju ter toplotna izolacija stropa kleti. Sočasno se bodo zamenjale etažne plinske peči, radiatorji ter namestili se bodo električni bojlerji za pripravo tople sanitarne vode.  Dela naj bi bila končana v času trajanja projekta, Sklad pa bo med drugim partnerjem poročal o tehničnih, vsebinskih in socialnih elementih izvedenih sprememb in izboljšav.

Na dogodku se je predstavilo opravljeno delo partnerjev v preteklih 27 mesecih, razpravljali smo o napredku projekta in ovirah na poti izvajanja projekta ter o nadaljnjem razvoju in potrebnih aktivnostih posameznih udeležencev.

 

Slika: Energetska sanacija objekta Neža, Trbovlje

Slika: Srečanje partnerjev v Guildhallu, York

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download
download redmi firmware
Free Download WordPress Themes
free download udemy course

Preberite tudi

29. november 2023

Stanovanjski sklad RS predstavil rezultate za leto 2023 in načrte za prihodnje leto

Letošnje leto je bilo za Stanovanjski sklad Republike Slovenije izjemno uspešno, saj je ...
22. november 2023

Sodelovanje pri projektu Re/Defining the Role of Housing Agencies in Albania and Montenegro – Learning from peer countries

V Tirani, Albanija je od 15. do 17. novembra 2023 pod vodstvom mednarodne organizacije ...
16. november 2023

34. posvet Poslovanje z nepremicninami v Portorožu

15. in 16. novembra v Portorožu poteka 34. posvet Poslovanja z nepremicninami. ...
15. november 2023

Odprtje novih prostorov dnevnega centra aktivnosti za starejše občane v soseski Pod Pekrsko gorco v Mariboru

V torek 14.11. 2023 je Društvo TOTI DCA Maribor pripravo otvoritev novih prostorov na ...