Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Letno srečanje – projekt SUPER-i

10. november 2023

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (v nadaljevanju Sklad) se je v sklopu projekta Super- i dne 7. – 8. 11. 2023 udeležil letnega srečanja partnerjev  na projektu v Yorku, Velika Britanija.

Projekt SUPER-i je evropski projekt Financiranje naložb v energetsko učinkovitost – pametne finance za pametno gradnjo (H2020 Project_B4E-11_Financing for Energy Efficiency Investments – Smart Finance).  Konzorcij partnerjev, ki ga sestavlja 13 subjektov iz 6 držav, in sicer Italije, Velike Britanije, Španije, Danske, Belgije in Slovenije.

Cilj projekta je prispevati v energetsko učinkovitost v sektorju socialnih stanovanj z vzpostavitvijo neposrednega dialoga na lokalni ravni med finančnimi institucijami, drugimi zasebnimi vlagatelji in upravitelji socialnih stanovanj, hkrati pa z zbiranjem ustreznih podatkov o naložbah v energetsko učinkovitost pomagati razviti učinkovite finančne sheme. Sklad bo skupno v okviru projekta pridobil 35.875 EUR nepovratnih sredstev.

Sklad v projektu sodeluje s pilotnim z objektom Neža 26 a in 26 b, Trbovlje, kjer trenutno poteka energetska sanacija objekta. Izvedel se bo ukrep toplotne izolacije fasade, stropa proti neogrevanem podstrešju ter toplotna izolacija stropa kleti. Sočasno se bodo zamenjale etažne plinske peči, radiatorji ter namestili se bodo električni bojlerji za pripravo tople sanitarne vode.  Dela naj bi bila končana v času trajanja projekta, Sklad pa bo med drugim partnerjem poročal o tehničnih, vsebinskih in socialnih elementih izvedenih sprememb in izboljšav.

Na dogodku se je predstavilo opravljeno delo partnerjev v preteklih 27 mesecih, razpravljali smo o napredku projekta in ovirah na poti izvajanja projekta ter o nadaljnjem razvoju in potrebnih aktivnostih posameznih udeležencev.

 

Slika: Energetska sanacija objekta Neža, Trbovlje

Slika: Srečanje partnerjev v Guildhallu, York

Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
lynda course free download
download huawei firmware
Download Nulled WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Preberite tudi

19. april 2024

Obvestilo 18.4.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 18.4.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
17. april 2024

Sejem Megra 2024 in Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS se tradicionalno udeležuje mednarodnega sejma graditeljstva Megra ...
03. april 2024

Novinarska konferenca, 3. april 2024

  Stanovanjski sklad RS pospešeno gradi 1500 novih javnih najemnih stanovanj po vsej ...
28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...