Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Mednarodna romska konferenca v Radencih

22. september 2023

21. septembra 2023 je v Radencih potekala Mednarodna romska konferenca, ki jo je organiziral Svet romske skupnosti Republike Slovenije. Konference so se udeležili predstavniki Romov iz petnajstih držav, in sicer iz Slovenije, Belgije, Nizozemske, Francije, Luksemburga, Nemčije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Severne Makedonije, Kosova, Turčije, Madžarske in Srbije. Prisotni so bili tudi predstavniki iz različnih državnih in evropskih institucij, kot v.d. direktorja Urada Vlade RS za manjšine Janez Doltar, evropska poslanka Livija Jaroka ter med ostalimi tudi predstavnica Stanovanjskega sklada RS, ki kot izvajalec ReNSP15-25 ob tem izvaja tudi ukrepe za Romsko skupnost po NPUR 2021-2023.

Cilj mednarodnega dogodka je bil seznaniti se z uresničevanjem desetletnega načrta EU za podporo Romom v EU, pri čemer načrt vsebuje tudi vsebine o stanovanjih in bivanju Romov. Na konferenci je bilo s strani prisotnih v razpravi poudarjeno, da so zakonski okviri urejenosti položaja Romov v Sloveniji ustrezni in celo napredni glede na njihov položaj v drugih evropskih, še posebej balkanskih državah, vendar pa stanje po Sloveniji ni povsod enako. Posebej je bil kot pozitiven primer prakse izpostavljen primer že 60 let trajajočega projekta Pušča, na katerega je postala pozorna tudi Evropska komisija. Prisotni so si ogledali tudi promocijski video predmetnega projekta, ki bo Evropski komisiji služil za nadaljnje aktiviranje projektov Romov, ki si želijo zlasti izboljšati položaj otrok, žensk in povečati odstotek zaposlenih Romov.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
udemy free download
download xiomi firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy free download

Preberite tudi

29. november 2023

Stanovanjski sklad RS predstavil rezultate za leto 2023 in načrte za prihodnje leto

Letošnje leto je bilo za Stanovanjski sklad Republike Slovenije izjemno uspešno, saj je ...
22. november 2023

Sodelovanje pri projektu Re/Defining the Role of Housing Agencies in Albania and Montenegro – Learning from peer countries

V Tirani, Albanija je od 15. do 17. novembra 2023 pod vodstvom mednarodne organizacije ...
16. november 2023

34. posvet Poslovanje z nepremicninami v Portorožu

15. in 16. novembra v Portorožu poteka 34. posvet Poslovanja z nepremicninami. ...
15. november 2023

Odprtje novih prostorov dnevnega centra aktivnosti za starejše občane v soseski Pod Pekrsko gorco v Mariboru

V torek 14.11. 2023 je Društvo TOTI DCA Maribor pripravo otvoritev novih prostorov na ...