Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Na kočevskem bogatejši za 76 novih najemnih stanovanj

02. september 2021

»Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih stanovanj. Ta se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca,« je ob otvoritvi stanovanj v Kočevju navdušeno poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjska objekta sta uvrščena v visok energetski razred B1. »Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža,« je opisal direktor Stanovanjskega sklada RS. V bližini nove soseske se nahajajo osnovna šola, vrtec, lekarna, pošta, zdravstveni dom, številne trgovine, kulturni center, mladinski center, muzeji ipd. V neposredni bližini sta avtobusna in tudi železniška postaja, saj je po 50. letih v Kočevje znova pripeljal potniški vlak, ki omogoča enostaven prevoz do prestolnice Slovenije – Ljubljane. Vožnja z vlakom med Kočevjem in Ljubljano traja približno 70 minut. To je približno toliko časa, kot bi trenutno za to razdaljo potrebovali z avtomobilom, a je takšna pot varnejša in enostavnejša.

Nedaleč od soseske je tudi Rudniško jezero oz. imenovano Kočevsko jezero, ki se nahaja na Kočevskem polju. Okoli jezera je speljana naravoslovna učna pot. Jezero danes ponuja številne rekreacijske možnosti, čolnarjenje, plavanje, potapljanje ter pozimi tudi drsanje.

Vsi, ki ste zainteresirani za javni najem stanovanj, si lahko na povezavi http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/ ogledate javni razpis in se podrobneje seznanite s ponudbo novih stanovanj v Kočevju. Prek povezave lahko do vključno srede, 22. septembra 2021, tudi oddate elektronsko prijavo.

»Vesel sem, da ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo po vsej Sloveniji. Aktivno izpolnjujemo svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju države. Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni Sloveniji,« je zaključil mag. Črtomir Remec.

 

 Več informacij:

telefonska številka: 01 471 05 00
e-pošta: tajnistvo@ssrs.si

 

mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS, dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, Blaž Miklavčič, direktor GH Holding

Nova stanovanja se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca

Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
download udemy paid course for free
download karbonn firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
download udemy paid course for free

Preberite tudi

17. september 2021

2. Izbor najemnikov skupnosti za mlade Gerbičeva

Od 16.8.2021 do vključno 6.9.2021 je potekal drugi krog zbiranja prijav za najem bivalne ...
03. september 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 2.9.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 2.9.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave za ...
02. september 2021

Na kočevskem bogatejši za 76 novih najemnih stanovanj

»Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih ...
27. avgust 2021

Prva nova stanovanja po 33 letih v Črnomlju

»Ponudbo javnih najemnih stanovanj smo razširili tudi v Črnomelj. V novem objektu, ...