Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Na kočevskem bogatejši za 76 novih najemnih stanovanj

02. september 2021

»Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih stanovanj. Ta se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca,« je ob otvoritvi stanovanj v Kočevju navdušeno poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjska objekta sta uvrščena v visok energetski razred B1. »Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža,« je opisal direktor Stanovanjskega sklada RS. V bližini nove soseske se nahajajo osnovna šola, vrtec, lekarna, pošta, zdravstveni dom, številne trgovine, kulturni center, mladinski center, muzeji ipd. V neposredni bližini sta avtobusna in tudi železniška postaja, saj je po 50. letih v Kočevje znova pripeljal potniški vlak, ki omogoča enostaven prevoz do prestolnice Slovenije – Ljubljane. Vožnja z vlakom med Kočevjem in Ljubljano traja približno 70 minut. To je približno toliko časa, kot bi trenutno za to razdaljo potrebovali z avtomobilom, a je takšna pot varnejša in enostavnejša.

Nedaleč od soseske je tudi Rudniško jezero oz. imenovano Kočevsko jezero, ki se nahaja na Kočevskem polju. Okoli jezera je speljana naravoslovna učna pot. Jezero danes ponuja številne rekreacijske možnosti, čolnarjenje, plavanje, potapljanje ter pozimi tudi drsanje.

Vsi, ki ste zainteresirani za javni najem stanovanj, si lahko na povezavi http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/ ogledate javni razpis in se podrobneje seznanite s ponudbo novih stanovanj v Kočevju. Prek povezave lahko do vključno srede, 22. septembra 2021, tudi oddate elektronsko prijavo.

»Vesel sem, da ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo po vsej Sloveniji. Aktivno izpolnjujemo svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju države. Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni Sloveniji,« je zaključil mag. Črtomir Remec.

 

 Več informacij:

telefonska številka: 01 471 05 00
e-pošta: tajnistvo@ssrs.si

 

mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS, dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, Blaž Miklavčič, direktor GH Holding

Nova stanovanja se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca

Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža

Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
online free course
download redmi firmware
Premium WordPress Themes Download
udemy free download

Preberite tudi

19. april 2024

Obvestilo 18.4.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 18.4.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
17. april 2024

Sejem Megra 2024 in Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS se tradicionalno udeležuje mednarodnega sejma graditeljstva Megra ...
03. april 2024

Novinarska konferenca, 3. april 2024

  Stanovanjski sklad RS pospešeno gradi 1500 novih javnih najemnih stanovanj po vsej ...
28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...