Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Na kočevskem bogatejši za 76 novih najemnih stanovanj

02. september 2021

»Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih stanovanj. Ta se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca,« je ob otvoritvi stanovanj v Kočevju navdušeno poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjska objekta sta uvrščena v visok energetski razred B1. »Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža,« je opisal direktor Stanovanjskega sklada RS. V bližini nove soseske se nahajajo osnovna šola, vrtec, lekarna, pošta, zdravstveni dom, številne trgovine, kulturni center, mladinski center, muzeji ipd. V neposredni bližini sta avtobusna in tudi železniška postaja, saj je po 50. letih v Kočevje znova pripeljal potniški vlak, ki omogoča enostaven prevoz do prestolnice Slovenije – Ljubljane. Vožnja z vlakom med Kočevjem in Ljubljano traja približno 70 minut. To je približno toliko časa, kot bi trenutno za to razdaljo potrebovali z avtomobilom, a je takšna pot varnejša in enostavnejša.

Nedaleč od soseske je tudi Rudniško jezero oz. imenovano Kočevsko jezero, ki se nahaja na Kočevskem polju. Okoli jezera je speljana naravoslovna učna pot. Jezero danes ponuja številne rekreacijske možnosti, čolnarjenje, plavanje, potapljanje ter pozimi tudi drsanje.

Vsi, ki ste zainteresirani za javni najem stanovanj, si lahko na povezavi http://www.najem.stanovanjskisklad-rs.si/ ogledate javni razpis in se podrobneje seznanite s ponudbo novih stanovanj v Kočevju. Prek povezave lahko do vključno srede, 22. septembra 2021, tudi oddate elektronsko prijavo.

»Vesel sem, da ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo po vsej Sloveniji. Aktivno izpolnjujemo svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju države. Do leta 2023 imamo namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni Sloveniji,« je zaključil mag. Črtomir Remec.

 

 Več informacij:

telefonska številka: 01 471 05 00
e-pošta: tajnistvo@ssrs.si

 

mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS, dr. Vladimir Prebilič, župan Občine Kočevje, Blaž Miklavčič, direktor GH Holding

Nova stanovanja se nahajajo v dveh stanovanjskih objektih v Soseski Kočevska rezidenca

Stanovanja imajo atrije ali balkone, vsem pripada shramba in vsaj eno parkirno mesto oz. garaža

Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Preberite tudi

23. junij 2022

Predstavitev programov in razpisov občinam z romskim prebivalstvom

V okviru projekta Nacionalna platforma za Rome je Stanovanjski sklad RS na dogodku dne ...
23. junij 2022

Izbor najemnikov oskrbovanih stanovanj z dne 23.6.2022

Danes, 23.6.2022 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedeli izbor najemnikov oskrbovanih ...
21. junij 2022

V sklopu strokovnega posveta tudi ogled nove sodobne soseske Pod Pekrsko gorco

Udeleženci strokovnega posveta Nov stanovanjski program so si ogledali sodobno in veliko ...
17. junij 2022

Izbor najemnikov z dne 16.6.2022

Stanovanjski sklad RS je dne 16.6.2022 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave ...