Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Neprofitna najemna stanovanja v objektu Gorica v Velenju

29. september 2015

V Velenju so zaključili z gradnjo poslovno-stanovanjskega objekta Gorica. Slovesna otvoritev objektov je potekala 29. 9 .2015 ob 17. uri. Prvi stanovalci pa so že prevzeli ključe novih stanovanj.

Na novinarski konferenci z dne 29. 9. 2015 v Velenju sta pred podelitvijo ključev za okoli sto neprofitnih najemnih stanovanj direktor Stanovanjskega sklada RS mag. črtomir Remec in velenjski župan Bojan Kontič poudarila, da je po številnih težavah najpomembnejše dokončanje objekta. Direktorja Stanovanjskega sklada RS pa ob tem še posebej veseli, da je objekt Gorica energetsko učinkovit in v eni lameli dosega celo skoraj nič energijski standard.

To je zadnji projekt iz serije sofinanciranja izgradnje neprofitnih najemnih stanovanj iz leta 2008 oz. 2009, pa je povedal direktor republiškega stanovanjskega sklada mag. črtomir Remec. Skupno je bilo po njegovih besedah v sodelovanju z lokalnimi skupnostmi v tem projektu zgrajenih 544 neprofitnih stanovanj, od tega jih je v lasti sklada 190.

Celotna naložba poslovno-stanovanjskega objekta Gorica je vredna okoli 24 milijonov evrov in prinaša skupno 147 stanovanj. Mestna občina Velenje je z naložbo pridobila 132 neprofitnih stanovanj, od tega je 65 neprofitnih stanovanj v lasti Stanovanjskega sklada RS, in 198 pripadajočih pokritih parkirnih mest.

Vrednost deleža mestne občine pri projektu Gorica znaša dobrih 11 milijonov evrov, pri čemer je občina s prijavo na javni razpis Stanovanjskega sklada RS pridobila soinvestitorska sredstva za omenjenih 65 stanovanj in 98 pokritih parkirnih mest v višini dobrih 5,4 milijona evrov ter posojilo za 67 stanovanj s parkirišči v višini 2,3 milijona evrov.

Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course
download samsung firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course

Preberite tudi

21. april 2021

Tudi v Savinjski regiji se obeta več kot 200 javnih najemnih stanovanj

»Stanovanjski sklad RS v največji meri uresničuje cilje nacionalne stanovanjske ...
08. april 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 8.4.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 8.4.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave za ...
06. april 2021

Najem za mlade

Stanovanjski sklad RS je skladno z usmeritvami iz ReNSP15-25 in Poslovno politiko ponovno ...
18. marec 2021

Odprtje novih oskrbovanih stanovanj v Krškem, Stanovanjski sklad RS jih ima v lasti 15

»Izredno sem vesel in ponosen, da smo zaključili projekt oskrbovanih stanovanj v ...