Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Sodelovanje na EU projektu – pametne finance za pametno gradnjo

29. januar 2021

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (v nadaljevanju Sklad) je bil v letu 2020 povabljen s strani družbe za energetske storitve Civiesco, s sedežem v Italiji, k sodelovanju v evropskem projektu Financiranje naložb v energetsko učinkovitost – pametne finance za pametno gradnjo (H2020 Project_B4E-11_Financing for Energy Efficiency Investments – Smart Finance).  Konzorcij partnerjev, ki ga sestavlja 13 subjektov iz 6 držav, in sicer Italije, Velike Britanije, Španije, Danske, Belgije in Slovenije je na razpis prijavil projekt: 101028220 — SUPER-i .

V januarju 2021 je bil projekt odobren s strani Evropske komisije. Projekt je v fazi sklepanja sporazuma o sodelovanju in financiranju in bo trajal 36 mesecev. Celotna vrednost projekta je 1.497.820 EUR.

Namen projekta SUPER-i je prispevati k ustvarjanju naložb in zbiranju podatkov o energetski učinkovitosti v sektorju socialnih stanovanj. Obnova socialnih stanovanj na področju energetske učinkovitosti lahko povzroči pomemben družbeni učinek z zmanjšanjem energetske revščine. Cilji in učinki projekta SUPER-i bodo pomagali in podpirali Evropsko komisijo pri izvajanju evropskega zelenega dogovora.

Sklad v projektu SUPER-i sodeluje z demonstracijskim objektom na naslovu Neža 26a in 26b, Trbovlje, kjer je predvidena prenova fasade in ogrevalnega sistema. V objektu so namreč trenutno stroški energije zaradi slabe toplotne izolacije in visoke cene dobavitelja utekočinjenega naftnega plina zelo visoki.

Cilj projekta je prispevati v energetsko učinkovitost v sektorju socialnih stanovanj z vzpostavitvijo neposrednega dialoga na lokalni ravni med finančnimi institucijami, drugimi zasebnimi vlagatelji in upravitelji socialnih stanovanj, hkrati pa z zbiranjem ustreznih podatkov o naložbah v energetsko učinkovitost pomagati razviti učinkovite finančne sheme. Sklad bo v okviru projekta pridobil 35.875 EUR nepovratnih sredstev.

Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course
download lava firmware
Download WordPress Themes
lynda course free download

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...