Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Sodelovanje na EU projektu – pametne finance za pametno gradnjo

29. januar 2021

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (v nadaljevanju Sklad) je bil v letu 2020 povabljen s strani družbe za energetske storitve Civiesco, s sedežem v Italiji, k sodelovanju v evropskem projektu Financiranje naložb v energetsko učinkovitost – pametne finance za pametno gradnjo (H2020 Project_B4E-11_Financing for Energy Efficiency Investments – Smart Finance).  Konzorcij partnerjev, ki ga sestavlja 13 subjektov iz 6 držav, in sicer Italije, Velike Britanije, Španije, Danske, Belgije in Slovenije je na razpis prijavil projekt: 101028220 — SUPER-i .

V januarju 2021 je bil projekt odobren s strani Evropske komisije. Projekt je v fazi sklepanja sporazuma o sodelovanju in financiranju in bo trajal 36 mesecev. Celotna vrednost projekta je 1.497.820 EUR.

Namen projekta SUPER-i je prispevati k ustvarjanju naložb in zbiranju podatkov o energetski učinkovitosti v sektorju socialnih stanovanj. Obnova socialnih stanovanj na področju energetske učinkovitosti lahko povzroči pomemben družbeni učinek z zmanjšanjem energetske revščine. Cilji in učinki projekta SUPER-i bodo pomagali in podpirali Evropsko komisijo pri izvajanju evropskega zelenega dogovora.

Sklad v projektu SUPER-i sodeluje z demonstracijskim objektom na naslovu Neža 26a in 26b, Trbovlje, kjer je predvidena prenova fasade in ogrevalnega sistema. V objektu so namreč trenutno stroški energije zaradi slabe toplotne izolacije in visoke cene dobavitelja utekočinjenega naftnega plina zelo visoki.

Cilj projekta je prispevati v energetsko učinkovitost v sektorju socialnih stanovanj z vzpostavitvijo neposrednega dialoga na lokalni ravni med finančnimi institucijami, drugimi zasebnimi vlagatelji in upravitelji socialnih stanovanj, hkrati pa z zbiranjem ustreznih podatkov o naložbah v energetsko učinkovitost pomagati razviti učinkovite finančne sheme. Sklad bo v okviru projekta pridobil 35.875 EUR nepovratnih sredstev.

Download WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free
download mobile firmware
Download WordPress Themes
free online course

Preberite tudi

11. februar 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 11.2.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 11.2.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave ...
04. februar 2021

Rezultati ankete med najemniki stanovanj Stanovanjskega sklada RS

Stanovanjski sklad RS (v nadaljevanju: Sklad) poleg oddajanja stanovanj v neprofitni najem ...
01. februar 2021

Podpis dogovora o sodelovanju pri izgradnji javnih najemnih stanovanj v Kopru

SSRS in JSS MOK sta danes podpisala dogovor o sodelovanju pri izgradnji javnih najemnih ...
29. januar 2021

Sodelovanje na EU projektu – pametne finance za pametno gradnjo

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (v nadaljevanju Sklad) je bil v letu ...