Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Odprt razpis zbiranja prijav za podnajem stanovanj

09. september 2022

Stanovanjski sklad RS je na današnji dan, 09.09.2022, objavil stalno odprt Javni razpis za podnajem stanovanj preko javne najemne službe.

Oddaja prijav za podnajem stanovanj poteka izključno preko elektronskega sistema na spletni strani Stanovanjskega sklada RS in sicer bo prijavo možno oddati od 19.09.2022.

Stanovanja so namenjena vsem fizičnim osebam, ki so državljani Republike Slovenije s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji. Ob izpolnjevanju pogojev, ki jih določajo določila javnega razpisa, Sklad o upravičenosti do podnajemnega stanovanja odloči z odločbo o upravičenosti, ki je podlaga za uvrstitev prosilca v seznam upravičencev.

Na seznam upravičencev se upravičenci razvrstijo glede na čas vložitve popolne vloge. V kolikor na isti dan vlogo vloži več upravičencev z enakim številom uporabnikov stanovanja imajo med temi prednost mladi, mlade družine in upravičenec, ki se je na javnem razpisu za najem neprofitnega stanovanja vsaj dvakrat uvrstil na prednostni seznam, vendar mu stanovanje ni bilo dodeljeno. Podnajemniki se bodo izbirali na podlagi seznama upravičencev, datuma oddaje popolne vloge in prednostnih kategorij. V primeru, da se bo prosilec prijavil na več občin, se uvrsti na sezname v vseh občinah, kjer so na voljo stanovanja, če so po površini primerna za upravičenca in uporabnike, ki jih je prijavil. Izbranim podnajemnikom bo ponujena možnost ugodnega podnajema stanovanj, ki se izvede za določen čas najmanj treh let.

Na voljo za podnajem so trenutno na voljo štiri stanovanja in sicer v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici in Črni na Koroškem ter hiša v Moravčah. Mesečna neprofitna najemnina stanovanj in hiš se giblje od 114 eur do 304 eur, njihova kvadratura pa od 36 m2 do 106 m2. Seznam stanovanj s površinami, dobo najema in višino najemnine bo Sklad sprotno objavljal na spletni strani.

Vabimo vas, da si ogledate celotno razpisno dokumentacijo Javnega razpisa za podnajem stanovanj preko javne najemne službe. Čistopis javnega razpisa, vse pogoje podnajema, kot tudi način oddaje prijave si lahko ogledate na spletni strani Sklada s klikom na povezavo https://ssrs.si/javni-najem/priloznost-za-najemnike/.

Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate Stanovanjski sklad RS na tel. št. 01 /47 10 500 ali pišete na e-naslov javninajem@ssrs.si.

Lepo vas pozdravljamo!

Stanovanjski sklad RS

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes Free
online free course
download karbonn firmware
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...