Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Otvoritev drugega dela stanovanjske soseske Dečkovo naselje v Celju

03. april 2023

V veselje in zadovoljstvo nam je, da je zaključen tudi drugi del izgradnje soseske Dečkovo naselje – DN 10 v Celju v sklopu katerega je zgrajenih 92 javnih najemnih stanovanj. V novi stanovanjski soseski je tako v 6 stanovanjskih objektih na voljo skupaj 142 javnih najemnih stanovanj, od tega 14 oskrbovanih stanovanj za starejše skupaj z garažno hišo.

V decembru 2021 je bil dokončan in v uporabo predan 1. del soseske  s 36 javnimi najemnimi in 14 oskrbovanimi stanovanji. Celoten investicijski projekt izgradnje javnih najemnih stanovanj in oskrbovanih stanovanj je s strani Stanovanjskega sklada RS sofinanciran s sredstvi posojila v višini 6,83 mio EUR.

Gradnja teh stanovanj se je sofinancirala na osnovi Programa sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020 ter Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2017 do 2020 in je ena od večjih investicij, katere izgradnjo je Sklad sofinanciral v zadnjih letih.  Tako je Sklad na podlagi omenjenih Programov zagotovil skupaj z občinami in drugimi prosilci 729 javnih najemnih stanovanj, od tega 88 oskrbovanih stanovanj, s sredstvi sofinanciranja v višini 35,5 mio EUR.

Sklad z izvajanjem Programov, kot nosilec stanovanjske politike v Republiki Sloveniji, že vrsto let skupaj z občinami, lokalnimi skladi in NSO, uspešno rešuje bivanjsko problematiko ranljivih skupin prebivalstva. SSRS kot sofinancer vstopa v projekte v lokalnih skupnostih, kjer so izkazane potrebe po stanovanjskih enotah in v projekte, kjer uporabnikom stanovanj želimo zagotoviti čim večjo kakovost bivanja ob razumnih stroških in čim manjšem obremenjevanju okolja.

   

Vir: SSRS

Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Premium WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
download udemy paid course for free
download samsung firmware
Download WordPress Themes
udemy course download free

Preberite tudi

02. junij 2023

Obisk stanovanjskega sklada iz Nynäshamna na Švedskem

Stanovanjska sosesko Pod Pekrsko gorco je bila deležna obiska predstavnic švedskega ...
02. junij 2023

Delovno srečanje Stanovanjskega sklada RS v Panonski vasi

V Panonski vasi je 1. junija 2023 potekalo v okviru Nacionalne platforme za Rome, ki jo ...
31. maj 2023

Delovni sestanek 29.5.2023

Predstavnice Stanovanjskega sklada so se 29. maja 2023 udeležile »Prvega delovnega ...
29. maj 2023

Stanovanjski sklad RS načrtuje izgradnjo soseske Ob Savi v Kranju

Stanovanjski sklad RS (SSRS) načrtuje izgradnjo soseske Ob Savi in v prvi fazi je ...