Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Otvoritev prvega dela stanovanjske soseske Dečkovo naselje v Celju

15. december 2021

V veselje in zadovoljstvo nam je, da je zaključen prvi del izgradnje soseske Dečkovo naselje – DN 10 v Celju v sklopu katerega je zgrajeno 36 javnih najemnih stanovanj in 14 oskrbovanih stanovanj.

Celoten investicijski projekt izgradnje javnih najemnih stanovanj in oskrbovanih stanovanj je s strani Stanovanjskega sklada RS sofinanciran s sredstvi posojila v višini 6,83 mio EUR. V novi stanovanjski soseski bo ob zaključku investicije, ki bo predvidoma v decembru naslednjega leta v 6 stanovanjskih objektih na voljo skupaj 142 javnih najemnih stanovanj, od tega 14 oskrbovanih stanovanj za starejše skupaj z garažno hišo.

Gradnja teh stanovanj se sofinancira na osnovi Programa sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020 ter Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2017 do 2020 in je ena od večjih investicij, katere izgradnjo je Sklad sofinanciral v zadnjih letih.  Sklad v omenjenih Programih zagotavlja skupaj z občinami in drugimi prosilci 729 javnih najemnih stanovanj, od tega 88 oskrbovanih stanovanj, s sredstvi sofinanciranja v višini 35,5 mio EUR.

Skladno s poslovno politiko Sklada za obdobje 2021 do 2025 je Sklad v juliju 2021 objavil dva nova razpisa in sicer Program sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanjskih enot v letih 2021 in 2022 za katerega izvajanje je namenjenih 10 mio EUR  ter Program sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše v letih 2021 in 2022 za katerega izvajanje je namenjeno 2 mio EUR.

Sklad z izvajanjem Programov, kot nosilec stanovanjske politike v Republiki Sloveniji, že vrsto let skupaj z občinami, lokalnimi skladi in NSO, uspešno rešuje bivanjsko problematiko ranljivih skupin prebivalstva. SSRS kot sofinancer vstopa v projekte v lokalnih skupnostih, kjer so izkazane potrebe po stanovanjskih enotah in v projekte, kjer uporabnikom stanovanj želimo zagotoviti čim večjo kakovost bivanja ob razumnih stroških in čim manjšem obremenjevanju okolja.

 

         

Vir: SSRS

Download WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download lava firmware
Download WordPress Themes
free download udemy course

Preberite tudi

26. maj 2022

Sejem Zveze društev upokojencev Slovenije – Dnevi medgeneracijskega sožitja

Na vabilo Zveze društev upokojencev Slovenije se je Stanovanjski sklad RS z JAVNO NAJEMNO ...
25. maj 2022

V Slovenj Gradcu slovesna otvoritev 67 novih najemnih stanovanj

V Slovenj Gradcu so danes slovesno odprli tri nove objekte, v katerih bodo nov dom dobile ...
18. maj 2022

Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov dostopnih stanovanj/stavb v Sloveniji.

Stanovanjski sklad RS, javni sklad je dne 10. 5. 2022, organiziral strokovno okroglo mizo, ...
11. maj 2022

Stanje na trgu nepremičnin – 39. finančna konferenca

V Portorožu je te dni potekala 39. finančna konferenca. Na njej se je mudil tudi ...