novice

13. november 2014

Sporočilo za javnost – rezultati drugega izbora Zeleni gaj na Brdu


V DRUGEM IZBORU V SOSESKI ZELENI GAJ NA BRDU PRODALI 59 STANOVANJ

**SSRS v prvem in drugem krogu prodaje prodal skoraj 2/3 stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu
V tretjem izboru poleg prioritetnih razredov šteje datum oddaje prijave skupaj s plačilom zneska za resnost prijave – Prijave za tretji izbor bodo možne med 14.11.2014 in 29.11.2014**

**Ljubljana (13.11.2014)** Stanovanjski sklad RS je danes pred komisijo izvedel drugi izbor zainteresiranih kupcev stanovanj v soseski Zeleni gaj na Brdu. V izboru je sodelovalo 76 zainteresiranih kupcev, ki jim je bilo dodeljenih 59 stanovanj. V funkcionalni enoti F4 je bilo prodanih 39 stanovanj v F5.1 pa 20 stanovanj.

Med 59 stanovanji je bilo 10 stanovanj prodanih mladim družinam, 3 stanovanja družinam z osnovnošolskimi otroki, 2 stanovanji družinam z vzdrževanimi člani, 1 stanovanje gibalno ovirani osebi, 10 stanovanj mladim osebam in 33 stanovanj ostalim prosilcem.

Postavljene prednostne kategorije na osnovi demografskih, socialnih in drugih meril so bile smiselno določene, saj je med prijavljenimi mladimi družinami stanovanje dobilo 91 % mladih družin, med družinami z osnovnošolskimi otroki je bilo 75 % uspešnih, med družinami z vzdrževanimi člani in gibalno oviranimi osebami so bila stanovanja dodeljena vsem prijavljenim. V drugem krogu je bilo pri nakupu uspešnih 78 odstotkov vseh prijavljenih v drugem roku.

Prečiščena ponudba prostih stanovanj bo objavljena jutri, dne 14.11.2014, na spletni strani www.ssrs.si.
Prosilci bodo lahko oddali prijavo med 14.11.2014 in 29.11.2014. Izbor v tretjem krogu prijav bo 4.12.2014. V tretjem izboru poleg prioritetnih razredov šteje datum oddaje prijave in plačila zneska za resnost prijave kot kumulativni pogoj.

Prvi kupci stanovanj bodo že v prihodnjem tednu obveščeni o predvideni predogledih in prevzemih stanovanj, ki sledijo.
SSRS poskuša čim bolj ustreči željam kupcev v skladu z razpisnimi pogoji, zato je še pred začetkom prodaje kupcem omogočil ogled vzorčnih stanovanj, ki so glede na velikost in razporeditev prostorov referenčna za sosesko Zeleni gaj na Brdu. Rezultati dosedanje prodaje kažejo, da so bili zainteresirani z videnim zadovoljni, saj smo prodali že skoraj 2/3 stanovanj. Ko bodo stanovanja prevzeta in pripravljena, bo sklad lahko zainteresiranim kupcem omogočil tudi oglede posameznih stanovanj, kot smo že napovedali v drugi polovici oktobra.


Preberite tudi