Preskoči na vsebino Zemljevid strani

SSRS je v tem tednu prevzel nova stanovanja v Zrečah in Rogaški Slatini

30. september 2022

Stanovanjski sklad RS je v tem tednu prevzel 3 nova javna najemna stanovanja v Zrečah ter 6 novih javnih najemnih oskrbovanih stanovanj v Rogaški Slatini.

Stanovanja v Zrečah so bila pridobljena na podlagi Programa sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020, oskrbovana stanovanja v Rogaški Slatini pa na podlagi Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2021 in 2022.

Nova stanovanja namenjena neprofitnemu najemu se nahajajo na Mladinski ulici v Zrečah, umaknjena na rob mesta in v bližino narave. Vsem stanovanjem pripadajo balkoni in parkirna mesta, ki se nahajajo na nivoju terena ob stanovanjskem objektu. Stanovanja bo dodeljevala občina na podlagi javnega razpisa.

Nova oskrbovana stanovanja se nahajajo v Rogaški Slatini je na Kidričevi ulici. Vsa stanovanja so opremljena s kuhinjami in sanitarno opremo v kopalnicah. V okolici objekta bo urejenih 26 parkirnih mest, zunanji prostor za druženje in nenazadnje – drugi fitnes na prostem za starejše osebe v Rogaški Slatini, ki bo odprt za vse obiskovalce in ne zgolj za uporabnike objekta. Z bivanjem v oskrbovanih stanovanjih starejši ohranjajo svojo individualnost, intimnost in način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju.

Za nakup 6 oskrbovanih stanovanj v Rogaški Slatini je Stanovanjski sklad RS pridobil tudi sredstva sofinanciranja EU iz naslova Načrta za odpornost in okrevanje s področja komponente 16: Stanovanjska politika, investicija: Zagotavljanje javnih najemnih stanovanj v višini 218.895 EUR.

V neposredni bližini obeh objektov se nahaja pomembnejša infrastruktura kot so vrtec, osnovna šola, pošta, bencinski servis, lekarna, trgovine, zdravstvena postaja in mnogi drugi objekti.

 

Vir: SSRS

Free Download WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Premium WordPress Themes Download
Download Premium WordPress Themes Free
udemy free download
download lava firmware
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course

Preberite tudi

19. junij 2024

V Kopru smo otvorili novo sodobno stanovanjsko sosesko

V petem največjem slovenskem mestu je danes zaživela stanovanjska soseska Nova Dolinska, ...
14. junij 2024

Koroška bogatejša za 28 javnih najemnih stanovanj, namenjenih starejšim

Danes smo odprli objekt Hmelina, ki zagotavlja 28 novih javnih oskrbovanih stanovanj. ...
05. junij 2024

Stanovanjski sklad RS bo gradil na Jesenicah

Stanovanjski sklad RS bo v mesecu juniju 2024 ponovno objavil javni razpis za ...
16. maj 2024

Razpis za oddajo stanovanj na Ravnah na Koroškem ter v Kopru

Zainteresirano javnost seznanjamo, da z jutrišnjem dnem objavljamo ponudbo za razpis za ...