Preskoči na vsebino Zemljevid strani

SSRS je v tem tednu prevzel nova stanovanja v Zrečah in Rogaški Slatini

30. september 2022

Stanovanjski sklad RS je v tem tednu prevzel 3 nova javna najemna stanovanja v Zrečah ter 6 novih javnih najemnih oskrbovanih stanovanj v Rogaški Slatini.

Stanovanja v Zrečah so bila pridobljena na podlagi Programa sofinanciranja zagotavljanja javnih najemnih stanovanj v letih 2016 do 2020, oskrbovana stanovanja v Rogaški Slatini pa na podlagi Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2021 in 2022.

Nova stanovanja namenjena neprofitnemu najemu se nahajajo na Mladinski ulici v Zrečah, umaknjena na rob mesta in v bližino narave. Vsem stanovanjem pripadajo balkoni in parkirna mesta, ki se nahajajo na nivoju terena ob stanovanjskem objektu. Stanovanja bo dodeljevala občina na podlagi javnega razpisa.

Nova oskrbovana stanovanja se nahajajo v Rogaški Slatini je na Kidričevi ulici. Vsa stanovanja so opremljena s kuhinjami in sanitarno opremo v kopalnicah. V okolici objekta bo urejenih 26 parkirnih mest, zunanji prostor za druženje in nenazadnje – drugi fitnes na prostem za starejše osebe v Rogaški Slatini, ki bo odprt za vse obiskovalce in ne zgolj za uporabnike objekta. Z bivanjem v oskrbovanih stanovanjih starejši ohranjajo svojo individualnost, intimnost in način življenja, ki so ga bili doslej vajeni v svojem domačem okolju.

Za nakup 6 oskrbovanih stanovanj v Rogaški Slatini je Stanovanjski sklad RS pridobil tudi sredstva sofinanciranja EU iz naslova Načrta za odpornost in okrevanje s področja komponente 16: Stanovanjska politika, investicija: Zagotavljanje javnih najemnih stanovanj v višini 218.895 EUR.

V neposredni bližini obeh objektov se nahaja pomembnejša infrastruktura kot so vrtec, osnovna šola, pošta, bencinski servis, lekarna, trgovine, zdravstvena postaja in mnogi drugi objekti.

 

Vir: SSRS

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download lava firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Preberite tudi

17. april 2024

Sejem Megra 2024 in Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS se tradicionalno udeležuje mednarodnega sejma graditeljstva Megra ...
03. april 2024

Novinarska konferenca, 3. april 2024

  Stanovanjski sklad RS pospešeno gradi 1500 novih javnih najemnih stanovanj po vsej ...
28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...