Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski sklad RS letos v Ljubljani in Mariboru načrtuje gradnjo več kot petsto novih stanovanj

16. januar 2019

Sporočilo za javnost

sreda, 16. januar 2019

 

Stanovanjski sklad RS letos v Ljubljani in Mariboru načrtuje gradnjo več kot petsto novih stanovanj

Na Stanovanjskem skladu Republike Slovenije bodo tudi letošnje leto posvetili novim projektom, med drugim soseskama Skupnost za mlade Gerbičeva v Ljubljani ter Pod Pekrsko gorco v Mariboru, za kateri so že podali  vlogi za pridobitev gradbenega dovoljenja. To pomeni več kot 500 novih stanovanj. Izrazili so tudi interes za nakup zemljišča na območju Brod – Drage v Novem mestu.

Mladi, ki živijo ali študirajo v prestolnici, bodo dobili novo sosesko. Na lokaciji v Ljubljani na Gerbičevi ulici (na območju obstoječega Dijaškega doma Vič in Študentskega doma Ljubljana) bo v okviru pilotnega projekta, ki ga Stanovanjski sklad RS izvaja na podlagi Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu za obdobje od 2015 do 2025, nastala nova soseska Skupnost za mlade Gerbičeva. »Ponujala bo do 110 stanovanjskih enot, namenjenih bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti. Projekt je v fazi priprave projektne dokumentacije in pridobivanja gradbenega dovoljenja. Z gradnjo bomo pričeli v prvi polovici letošnjega leta,« je pojasnil direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec. Etažnost objekta bo obsegala pritličje in tri nadstropja, sestavljale pa ga bodo bivanjske enote dveh tipologij, in sicer za enega ali za dva skupna uporabnika. V objektu je predviden medgeneracijski center s skupnim večnamenskim prostorom, kuhinja z jedilnico ter dnevna soba, pisarna in servisni prostori z ločenim vhodom in dostopom v atrij.

Na južnem delu mesta Maribor, v bližini znamenite Pekrske gorce, Stanovanjski sklad RS na zemljiščih velikosti 4,7 hektara, načrtuje novo stanovanjsko sosesko Pod Pekrsko gorco. Zgraditi želijo sodobne večstanovanjske stavbe v obliki štirih nezaključenih karejev. Etažnost objekta bo obsegala klet, pritličje in dve nadstropji. »Skupno načrtujemo 400 stanovanj v velikosti od 35 do 80 kvadratnih metrov. Parkiranje za stanovalce je predvideno v podzemnih garažah pod objekti. Zemljišče bomo razvijali postopoma v dveh samostojnih fazah po funkcionalnih enotah, in sicer 212 stanovanj v prvi in 188 stanovanj v drugi funkcionalni enoti,« je povedal mag. Črtomir Remec. V sklop stanovanjske soseske je vključena tudi umestitev dveh stavb s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji, dnevnega centra aktivnosti za starejše ter javni program v delu pritličjih objektov, predvidoma trgovske in storitvene dejavnosti.

Navedena projekta bosta omogočila doseči zastavljene poslovne cilje do leta 2020. »Želimo zagotoviti 2.000 novih najemnih stanovanj, do leta 2025 pa potrojiti njihovo trenutno število, da bi dosegli naslednjo prelomno stopničko – 10.000 javnih najemnih stanovanj. Gradnja sosesk, s katerima bomo pridobili več kot 500 novih stanovanj, bo dober začetek,« je povedal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

Z namenom doseganja cilja povečanja javnih najemnih stanovanj je Stanovanjski sklad RS izrazil tudi interes za nakup zemljišča na območju Brod – Drage v Novem mestu in predhodno izvedel vse potrebne aktivnosti za preveritev upravičenosti nakupa. Na pobudo Mestne občine Novo mesto je sklenil pismo o nameri, s katerim se je Mestna občina Novo mesto obvezala, da bi v primeru nakupa zemljišča s strani Stanovanjskega sklada RS, sofinancirala komunalno opremljanje območja in odkupila del zemljišča, ki je namenjen individualni gradnji. Upravitelj v stečajnem postopku je razpisal Javno dražbo z zviševanjem izklicne cene. Na dražbi je sodeloval tudi Stanovanjski sklad RS, vendar zaradi interno določene zgornje cene, ki temelji na izračunih za gradnjo javnih najemnih stanovanj in se odraža v višini najemnine, na dražbi ni bil uspešen. Na dražbi je najvišjo ceno za nakup zemljišča ponudila Družba za upravljanje terjatev bank.

 

Sklad si bo še naprej preko javnih pozivov, programov in nakupnih razpisov ter lastnih naložb prizadeval za povečanje števila javnih najemnih stanovanj, o čemer bo javnost sproti obveščal.

 

Več informacij:

telefonska številka: 01 471 05 07

e-pošta: tajnistvo@localhost/SSRS

Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free
download coolpad firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
lynda course free download

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...