Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski sklad RS bo v Mežici zagotovil 19 novih najemnih stanovanj

02. november 2020

Obvestilo za medije

Stanovanjski sklad RS še naprej dopolnjuje svojo obstoječo ponudbo stanovanj po vsej Sloveniji. »Ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo tudi v Mežiško dolino. V Mežici je namreč na mestu starega hotela Lipa po rekonstrukciji nastal nov objekt, imenovan Peca. V njem je 19 javnih najemnih stanovanj, katerim pripada 19 parkirnih mest,« je poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjski blok je lociran v samem centru mesta na naslovu Trg svobode 11. V bližini se nahaja vsa potrebna infrastruktura, in sicer osnovna šola, vrtec, tržnica, komunala, trgovine ipd. Stanovanja dosegajo energijski razred B1.

Vsa stanovanja imajo skupno površino 1.208,75 kvadratnih metrov. Celotna pogodbena vrednost stanovanj in parkirnih mest znaša po pogodbi 1.826.542,13 evrov z vključenim DDV.

»Stanovanjski sklad RS je s tem nakupom v Mežici še razširil svojo ponudbo stanovanj, ki jih ima na voljo za javni najem. Stanovanja bodo konec novembra objavljena na spletni strani za oddajo preko javnega razpisa po stroškovni najemnini,« je še dodal direktor Stanovanjskega sklada RS.

Vse do leta 2023 ima Stanovanjski sklad RS namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi, in sicer v projektih vrednosti približno 286 milijonov evrov. Prizadevajo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z njihovo prisotnostjo vzpodbudijo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujejo na stanovanjskem področju, tudi druge občine za prijavo na njihove razpise.

 

Slika stanovanjskega bloka z belo fasado iz strani ceste.          Slika stanovanjskega bloka z manjšo okolico iz strani ceste.

 

Dnevni prostor stanovanjskega bloka brez pohištva in elementov.              Kopalnica v stanovanju z WC školjko, tuš kabino in umivalnikom.

Download Nulled WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
download udemy paid course for free
download mobile firmware
Download WordPress Themes
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=

Preberite tudi

28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...
26. marec 2024

Vabilo na SUPER-i Webinar 2.0

  Spoštovani,   Naložbe v projekte energetsko učinkovitih obnov javnih ...
18. marec 2024

Stanovanjski Sklad RS je sodeloval na 5. Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci v Ljubljani

Predstavnica Stanovanjskega sklada RS Sanja Burnazović, vodja investicijskega sektorja, ...
11. marec 2024

Anketa: Naložbe v energetsko prenovo stavb

Spoštovani, v sklopu sodelovanja v projektu SUPER-i je Stanovanjski sklad RS pripravil ...