Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski sklad RS bo v Mežici zagotovil 19 novih najemnih stanovanj

02. november 2020

Obvestilo za medije

Stanovanjski sklad RS še naprej dopolnjuje svojo obstoječo ponudbo stanovanj po vsej Sloveniji. »Ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo tudi v Mežiško dolino. V Mežici je namreč na mestu starega hotela Lipa po rekonstrukciji nastal nov objekt, imenovan Peca. V njem je 19 javnih najemnih stanovanj, katerim pripada 19 parkirnih mest,« je poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjski blok je lociran v samem centru mesta na naslovu Trg svobode 11. V bližini se nahaja vsa potrebna infrastruktura, in sicer osnovna šola, vrtec, tržnica, komunala, trgovine ipd. Stanovanja dosegajo energijski razred B1.

Vsa stanovanja imajo skupno površino 1.208,75 kvadratnih metrov. Celotna pogodbena vrednost stanovanj in parkirnih mest znaša po pogodbi 1.826.542,13 evrov z vključenim DDV.

»Stanovanjski sklad RS je s tem nakupom v Mežici še razširil svojo ponudbo stanovanj, ki jih ima na voljo za javni najem. Stanovanja bodo konec novembra objavljena na spletni strani za oddajo preko javnega razpisa po stroškovni najemnini,« je še dodal direktor Stanovanjskega sklada RS.

Vse do leta 2023 ima Stanovanjski sklad RS namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi, in sicer v projektih vrednosti približno 286 milijonov evrov. Prizadevajo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z njihovo prisotnostjo vzpodbudijo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujejo na stanovanjskem področju, tudi druge občine za prijavo na njihove razpise.

 

Slika stanovanjskega bloka z belo fasado iz strani ceste.          Slika stanovanjskega bloka z manjšo okolico iz strani ceste.

 

Dnevni prostor stanovanjskega bloka brez pohištva in elementov.              Kopalnica v stanovanju z WC školjko, tuš kabino in umivalnikom.

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
udemy course download free
download lenevo firmware
Free Download WordPress Themes
download udemy paid course for free

Preberite tudi

11. februar 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 11.2.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 11.2.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave ...
04. februar 2021

Rezultati ankete med najemniki stanovanj Stanovanjskega sklada RS

Stanovanjski sklad RS (v nadaljevanju: Sklad) poleg oddajanja stanovanj v neprofitni najem ...
01. februar 2021

Podpis dogovora o sodelovanju pri izgradnji javnih najemnih stanovanj v Kopru

SSRS in JSS MOK sta danes podpisala dogovor o sodelovanju pri izgradnji javnih najemnih ...
29. januar 2021

Sodelovanje na EU projektu – pametne finance za pametno gradnjo

Stanovanjski sklad Republike Slovenije, javni sklad (v nadaljevanju Sklad) je bil v letu ...