Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski sklad RS bo v Mežici zagotovil 19 novih najemnih stanovanj

02. november 2020

Obvestilo za medije

Stanovanjski sklad RS še naprej dopolnjuje svojo obstoječo ponudbo stanovanj po vsej Sloveniji. »Ponudbo javnih najemnih stanovanj širimo tudi v Mežiško dolino. V Mežici je namreč na mestu starega hotela Lipa po rekonstrukciji nastal nov objekt, imenovan Peca. V njem je 19 javnih najemnih stanovanj, katerim pripada 19 parkirnih mest,« je poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Stanovanjski blok je lociran v samem centru mesta na naslovu Trg svobode 11. V bližini se nahaja vsa potrebna infrastruktura, in sicer osnovna šola, vrtec, tržnica, komunala, trgovine ipd. Stanovanja dosegajo energijski razred B1.

Vsa stanovanja imajo skupno površino 1.208,75 kvadratnih metrov. Celotna pogodbena vrednost stanovanj in parkirnih mest znaša po pogodbi 1.826.542,13 evrov z vključenim DDV.

»Stanovanjski sklad RS je s tem nakupom v Mežici še razširil svojo ponudbo stanovanj, ki jih ima na voljo za javni najem. Stanovanja bodo konec novembra objavljena na spletni strani za oddajo preko javnega razpisa po stroškovni najemnini,« je še dodal direktor Stanovanjskega sklada RS.

Vse do leta 2023 ima Stanovanjski sklad RS namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi, in sicer v projektih vrednosti približno 286 milijonov evrov. Prizadevajo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z njihovo prisotnostjo vzpodbudijo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujejo na stanovanjskem področju, tudi druge občine za prijavo na njihove razpise.

 

Slika stanovanjskega bloka z belo fasado iz strani ceste.          Slika stanovanjskega bloka z manjšo okolico iz strani ceste.

 

Dnevni prostor stanovanjskega bloka brez pohištva in elementov.              Kopalnica v stanovanju z WC školjko, tuš kabino in umivalnikom.

Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
free online course
download xiomi firmware
Download WordPress Themes Free
free download udemy paid course

Preberite tudi

09. november 2020

Soseska Novo Brdo zmagala na svetovnem razpisu za BIM projekt

Obvestilo za medije   Podjetje Bexel consulting, izvaja BIM svetovanje za projekt ...
02. november 2020

Stanovanjski sklad RS bo v Mežici zagotovil 19 novih najemnih stanovanj

Obvestilo za medije Stanovanjski sklad RS še naprej dopolnjuje svojo obstoječo ponudbo ...
30. oktober 2020

Najem za mlade – obvestilo o izboru najemnikov z dne 30.10.2020

V okviru Javnega razpisa za oddajo stanovanj –  najem za mlade z dne 1.10.2018, smo ...
29. oktober 2020

Rezultati izbora najemnikov stanovanj z dne 29.10.2020

  Stanovanjski sklad RS je dne 29.10.2020 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so ...