novice

02. december 2019

Stanovanjski sklad RS soinvestiral gradnjo 15 najemnih oskrbovanih stanovanj v Velenju


Sporočilo za javnost

 

Dne 28.11.2019 je potekala slavnostna otvoritev 15 najemnih oskrbovanih stanovanj v Mestni občini Velenje. Direktor Stanovanjskega sklada RS, mag. Črtomir Remec in podžupan Mestne občine Velenje, g. Peter Dermol sta bodočim najemnikom izročila ključe stanovanj, ki so s selitvijo v nov objekt že začeli.

 

»Na Stanovanjskem skladu RS smo izredno zadovoljni, da je otvoritev 15 najemnih oskrbovanih stanovanj prvi zgrajen objekt preko Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše« je mag. Remec pohvalil zgledno sodelovanje z Mestno občino Velenje.

 

Stanovanjski sklad RS je za navedeni investicijski projekt preko Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše v letih 2017 do 2020 Mestni občini Velenje dodelil 546.470,26 evrov soinvestitorskih sredstev in 238.396,04 evrov dolgoročnega posojila ter obenem postal lastnik 8 oskrbovanih stanovanj.

 

Gradnja oskrbovanih stanovanj se je začela oktobra 2018. V objektu je 15 najemnih oskrbovanih stanovanj, od tega je 7 enosobnih stanovanj, namenjenih bivanju dveh oseb ter 8 garsonjer, ki so predvidene za eno osebo. Stanovanja bodo oddana v neprofitni najem na podlagi Pravilnika o oddaji oskrbovanih stanovanj Mestne občine Velenje v najem.

      

Foto: Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi