Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Stanovanjski sklad RS uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike

23. julij 2021

Prevzem novih najemnih stanovanj v Kočevju, Podčetrtku in Rogaški Slatini 

Stanovanjski sklad RS je v tem mesecu zaključil s prevzemi kar 91 novih javnih najemnih stanovanj na treh različnih lokacijah po Sloveniji.

Prevzetih je bilo kar 76 stanovanj v Kočevju , ki se nahajajo v dveh objektih v naselju Kočevska rezidenca. Stanovanjem pripada 29 parkirnih mest v garaži objektov, 49 samostojnih garaž na nivoju terena in 36 parkirnih mest na nivoju terena. Stanovanja imajo atrije, balkone ali lože ter vsem pripada shramba ter vsaj eno nadkrito parkirno mesto. Stanovanjska površina stanovanj se giblje med 37,70 m2 in 88,80 m2 medtem, ko se stroškovna najemnina giblje med 276 EUR in 606 EUR.

Nova stanovanja namenjena za stroškovni najem so bila prevzeta tudi v Podčetrtku, objektu imenovanem Dalgona. Od prodajalca je bil kupljen celoten objekt z 10 (desetimi) stanovanji, katerim pripadajo tudi shrambe ter eno parkirno mesto na nivoju terena za vsako stanovanje. Stanovanjska površina stanovanj se giblje med 30,90 m2 in 67,00 m2. Vse enote imajo atrij ali balkon. Mesečna najemnina za stanovanje je med 215 EUR in 472 EUR.

Stanovanja v Kočevju in Podčetrtku so bila pridobljena na podlagi Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč, s katerim izpolnjujemo svojo zavezo po pridobitvi novih najemnih stanovanj na celotnem območju Slovenije. Navedena stanovanja bodo v začetku prihodnjega meseca objavljena na spletni strani za oddajo v najem.

V okvirju sofinanciranja projektov smo v Občini Rogaška Slatina, v naselje Spodnja Kostrivnica na novo prevzeli še 5 novih neprofitnih stanovanj. Stanovanja so bila tudi že predana najemnikom preko javnega občinskega razpisa za dodelitev neprofitnih najemnih stanovanj.

Stanovanjski sklad RS s tem nakupom in sofinanciranjem še naprej uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj.

Vabimo vas, da spremljate našo spletno stran in pravočasno oddate vlogo za najem stanovanja.

 

Kočevje                                                                                  Podčetrtek                                                                           Rogaška Slatina

                                  

Free Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Download WordPress Themes
Download Nulled WordPress Themes
free download udemy paid course
download lenevo firmware
Download WordPress Themes
online free course

Preberite tudi

17. september 2021

2. Izbor najemnikov skupnosti za mlade Gerbičeva

Od 16.8.2021 do vključno 6.9.2021 je potekal drugi krog zbiranja prijav za najem bivalne ...
03. september 2021

Izbor najemnikov stanovanj z dne 2.9.2021

Stanovanjski sklad RS je dne 2.9.2021 izvedel izbor najemnikov stanovanj, ki so prijave za ...
02. september 2021

Na kočevskem bogatejši za 76 novih najemnih stanovanj

»Poleg ostalih slovenskih mest je tudi Kočevje odslej bogatejše za 76 novih najemnih ...
27. avgust 2021

Prva nova stanovanja po 33 letih v Črnomlju

»Ponudbo javnih najemnih stanovanj smo razširili tudi v Črnomelj. V novem objektu, ...