novice

05. november 2019

Stanovanjski sklad RS v Kočevju kupuje 76 novih stanovanj za javni najem


Sporočilo za javnost

 

»Stanovanjski sklad RS se odziva na hiter gospodarski razvoj občine Kočevje, kjer je potreba po najemu stanovanj čedalje večja. Z današnjim nakupom bomo pridobili 76 javnih najemnih stanovanj, ki jih bomo lahko že v letu 2021 oddajali preko javnega razpisa po stroškovni najemnini mladim družinam, družinam in ostalim ciljnim skupinam prebivalstva.« je povedal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

 

Stanovanjski sklad RS bo 76 stanovanj v Kočevju kupil preko Javnega poziva za nakup stanovanj in zemljišč za izgradnjo stanovanj od prodajalca iz skupine GH Holding, ki ga zastopa direktor Blaž Miklavčič.

 

Stanovanja, ki se nahajajo v dveh objektih, v predvideni skupni površini 4.194,12 m2, Stanovanjski sklad RS kupuje s pripadajočimi 29 parkirnimi mesti v garaži objekta, 32 parkirnimi mesti na nivoju terena ter 49 samostojnimi garažami na nivoju terena. Skupna pogodbena vrednost znaša 6.450.885,60 EUR brez DDV (oziroma 7.063.719,73 EUR z DDV).

 

g. Blaž Miklavčič in mag. Črtomir Remec podpisujeta pogodbo za 76 novih stanovanj za javni najem

 

župan občine Kočevje, dr. Vladimir Prebilič, direktor Stanovanjskega sklada RS, mag. Črtomir Remec in g. Blaž Miklavčič, direktor skupine GH Holding

 

Fotografije: Stanovanjski sklad RS

 


Preberite tudi