novice

22. oktober 2019

Temelj za gradnjo 498 stanovanj v soseski Novo Brdo so postavili tudi Simon Zajc, Zoran Janković in Tomáš Boček


Sporočilo za javnost

 

»Postavili smo še en kamenček v mozaik gradnje stanovanj, ki gre v pravo smer. Kot država bomo končno zagotovili najemniška stanovanja za mlade družine in vse, ki se želijo osamosvojiti in preseliti. Ravnokar je v javni obravnavi tudi nov stanovanjski zakon, ki bo prinesel še mnoge druge izboljšave pri nadaljnji gradnji objektov,« je ob slavnostnem začetku del gradnje soseske Novo Brdo povedal minister za okolje in prostor RS Simon Zajc.

»To je velik korak za Ljubljano. Soseska Novo Brdo bo zgrajena poleg že zgrajene soseske Zeleni Gaj na Brdu v Ljubljani, kjer je republiški stanovanjski sklad že zgradil 641 stanovanj, ki bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov. V novi soseski bo skupno 498 stanovanj. Naš cilj do leta 2025 pa je, da zgradimo 10.000 stanovanj, kar nam bo s skupnimi močmi v naslednjih letih zagotovo uspelo. Pomembno je, da gredo stvari v pravo smer in da delamo za mlade,« je poudaril župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. V novi soseski bo 25 stanovanj oskrbovanih, na voljo pa bo 522 parkirnih mest v podzemni garaži pod objekti.

Razvojna banka Sveta Evrope (CEB) je Stanovanjskemu skladu RS aprila letos odobrila 50 milijonov evrov posojila za skupno tri investicijske projekte izgradnje 800 javnih najemnih stanovanj v Ljubljani in Mariboru. »Pozdravljamo začetek gradnje stanovanj v soseski Novo Brdo, ki bodo pomembna za mlade in starejše generacije z nizkimi in srednjimi dohodki. Slovenija je izjemna država, ki ima veliko potenciala pri gradnji novih objektov, pomembnih za vse državljane. Vedno je treba poskrbeti za ranljive skupine,« je pojasnil Tomáš Boček, vice-guverner CEB.

»Danes smo skupaj naredili prvo stopnico do našega cilja – 10.000 stanovanj. Gre za eno od treh investicij, ki jo sofinancira Razvojna banka Sveta Evrope. Z izgradnjo skupaj več kot 800 novih stanovanjskih enot nameravamo zmanjšati vrzel pri dostopu do najemnih stanovanj gospodinjstvom v Ljubljani in Mariboru, ki ne morejo dostopati do stanovanja po tržnih pogojih,« pa je povzel mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Govorci so skupaj s projektanti, nadzorniki, izvajalci in gradbeniki v kamen simbolno vlili malto in tako obeležili začetek gradnje.

Stanovanjski sklad RS bo v soseski Novo Brdo ponudil višji standard bivanja, saj bodo v njej sobivale različne generacije, čemur bodo prilagojeni objekti in stanovanja. Za dobro počutje stanovalcev bo v novi soseski poskrbel še vsebinsko raznovrsten javni program (npr. trgovine, storitve, knjižnica) ter varen odprt zunanji prostor, ki bo prežet z novim zelenim sistemom, otroškimi igrišči in navezavami na obstoječa zelena obroča na vzhodu (Pot spominov in tovarištva) in zahodu (Rožni hrib in športna igrišča Zeleni gaj).

 

 

Download Best WordPress Themes Free Download
Download WordPress Themes Free
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download karbonn firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
online free course

Preberite tudi