Preskoči na vsebino Zemljevid strani

V Podbrezniku v Novem mestu slavnostno položili temeljni kamen za gradnjo 184 novih najemnih stanovanj

18. april 2023

V Podbrezniku v Novem mestu bomo že leta 2025 dobili 184 novih najemnih stanovanj. Zanje so danes položili temeljni kamen minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije mag. Črtomir Remec. Stanovanjski sklad RS bo v sklopu petih novih večstanovanjskih objektov zgradil 103 stanovanja, v dveh objektih pa bo Mestna občina Novo mesto zgradila 81 stanovanj. »Vesel sem, da bomo z investicijo v višini 14,6 mio evrov zgradili trajnostne in energetsko učinkovite bloke s štirimi nadstropji in pritličjem. Stanovanja bodo po tipologiji enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna v velikosti od 38 do 80 m2. Objekti so projektirani v A1 energijskemu razredu in se bodo oddajali po neprofitni najemnini. Uporabno dovoljenje za stanovanja je predvideno septembra 2024, uporabnikom pa bodo predvidoma na voljo leta 2025,« je povedal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

Objekt je zasnovan kot niz treh večstanovanjskih blokov s skupno podzemno etažo in skupno pripadajočo zunanjo ureditvijo. Vse stavbe so etažnosti P + 3 + T. Bloki imajo 96 parkirnih mest, zagotovljenih v kletni etaži pod in med stavbami, 62 parkirnih mest na dveh parkirnih ploščadah nad podzemno garažo in 28 parkirnih mest za obiskovalce ob javni površini ob osrednji cestni zanki. Vsi bloki so pravokotne tlorisne oblike različnih dolžin, izven osnovnega tlorisnega gabarita so na vzdolžnih stranicah stavbe predvideni pokriti balkoni. Stanovanja so v vseh petih nadzemnih etažah vseh blokov. Po tipologiji so enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna, velikosti od 38 do 80 m2. Vsakemu stanovanju pripada tudi shramba znotraj stanovanja in zunanji prostor – balkon. Pripadajoče kolesarnice in servisni prostori so v kletnih etažah. Bloki so povezani z dvonivojsko zunanjo ureditvijo, otroškimi igrišči in zasaditvami, ki služijo prebivalcem soseske ter povezujejo sosesko z okolico. V sklopu projekta je 10 % stanovanj (11 stanovanj), ki so prilagojena funkcionalno ali gibalno oviranim osebam.

Stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih pa bo tudi kolesarnica in servisni prostori. V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirnimi površinami, zelenimi in pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Glede na dosežene rezultate 2500 stanovanj  v zadnjih 4 letih in več kot 2000 v gradnji in pripravi na gradnjo je naš cilj 10.000 javnih najemnih stanovanj do let 2025 izvedljiv.

 

 

Vir: SSRS

Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Download Best WordPress Themes Free Download
ZG93bmxvYWQgbHluZGEgY291cnNlIGZyZWU=
download xiomi firmware
Download Best WordPress Themes Free Download
free download udemy course

Preberite tudi

02. junij 2023

Obisk stanovanjskega sklada iz Nynäshamna na Švedskem

Stanovanjska sosesko Pod Pekrsko gorco je bila deležna obiska predstavnic švedskega ...
02. junij 2023

Delovno srečanje Stanovanjskega sklada RS v Panonski vasi

V Panonski vasi je 1. junija 2023 potekalo v okviru Nacionalne platforme za Rome, ki jo ...
31. maj 2023

Delovni sestanek 29.5.2023

Predstavnice Stanovanjskega sklada so se 29. maja 2023 udeležile »Prvega delovnega ...
29. maj 2023

Stanovanjski sklad RS načrtuje izgradnjo soseske Ob Savi v Kranju

Stanovanjski sklad RS (SSRS) načrtuje izgradnjo soseske Ob Savi in v prvi fazi je ...