Preskoči na vsebino Zemljevid strani

V Podbrezniku v Novem mestu slavnostno položili temeljni kamen za gradnjo 184 novih najemnih stanovanj

18. april 2023

V Podbrezniku v Novem mestu bomo že leta 2025 dobili 184 novih najemnih stanovanj. Zanje so danes položili temeljni kamen minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije mag. Črtomir Remec. Stanovanjski sklad RS bo v sklopu petih novih večstanovanjskih objektov zgradil 103 stanovanja, v dveh objektih pa bo Mestna občina Novo mesto zgradila 81 stanovanj. »Vesel sem, da bomo z investicijo v višini 14,6 mio evrov zgradili trajnostne in energetsko učinkovite bloke s štirimi nadstropji in pritličjem. Stanovanja bodo po tipologiji enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna v velikosti od 38 do 80 m2. Objekti so projektirani v A1 energijskemu razredu in se bodo oddajali po neprofitni najemnini. Uporabno dovoljenje za stanovanja je predvideno septembra 2024, uporabnikom pa bodo predvidoma na voljo leta 2025,« je povedal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

Objekt je zasnovan kot niz treh večstanovanjskih blokov s skupno podzemno etažo in skupno pripadajočo zunanjo ureditvijo. Vse stavbe so etažnosti P + 3 + T. Bloki imajo 96 parkirnih mest, zagotovljenih v kletni etaži pod in med stavbami, 62 parkirnih mest na dveh parkirnih ploščadah nad podzemno garažo in 28 parkirnih mest za obiskovalce ob javni površini ob osrednji cestni zanki. Vsi bloki so pravokotne tlorisne oblike različnih dolžin, izven osnovnega tlorisnega gabarita so na vzdolžnih stranicah stavbe predvideni pokriti balkoni. Stanovanja so v vseh petih nadzemnih etažah vseh blokov. Po tipologiji so enosobna, dvosobna, trisobna in štirisobna, velikosti od 38 do 80 m2. Vsakemu stanovanju pripada tudi shramba znotraj stanovanja in zunanji prostor – balkon. Pripadajoče kolesarnice in servisni prostori so v kletnih etažah. Bloki so povezani z dvonivojsko zunanjo ureditvijo, otroškimi igrišči in zasaditvami, ki služijo prebivalcem soseske ter povezujejo sosesko z okolico. V sklopu projekta je 10 % stanovanj (11 stanovanj), ki so prilagojena funkcionalno ali gibalno oviranim osebam.

Stavbam bo pripadala tudi podzemna garaža s 96 parkirnimi mesti, v kletnih prostorih pa bo tudi kolesarnica in servisni prostori. V sklopu gradnje bo urejena tudi dvonivojska zunanja ureditev območja s parkirnimi površinami, zelenimi in pohodnimi površinami ter površinami za druženje in igro otrok, ki bo povezovala celotno območje z okolico.

Glede na dosežene rezultate 2500 stanovanj  v zadnjih 4 letih in več kot 2000 v gradnji in pripravi na gradnjo je naš cilj 10.000 javnih najemnih stanovanj do let 2025 izvedljiv.

 

 

Vir: SSRS

Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download WordPress Themes Free
online free course
download karbonn firmware
Download WordPress Themes Free
download udemy paid course for free

Preberite tudi

19. april 2024

Obvestilo 18.4.2024

Stanovanjski sklad RS je dne 18.4.2024 izvedel izbor najemnikov stanovanj po Javnem ...
17. april 2024

Sejem Megra 2024 in Stanovanjski sklad RS

Stanovanjski sklad RS se tradicionalno udeležuje mednarodnega sejma graditeljstva Megra ...
03. april 2024

Novinarska konferenca, 3. april 2024

  Stanovanjski sklad RS pospešeno gradi 1500 novih javnih najemnih stanovanj po vsej ...
28. marec 2024

Izbor najemnikov stanovanj z dne 28.3.2024

Danes, 28.3.2024 smo na Stanovanjskem skladu RS izvedli izbor novih najemnikov, ki so ...