Preskoči na vsebino Zemljevid strani

V sklopu strokovnega posveta tudi ogled nove sodobne soseske Pod Pekrsko gorco

21. junij 2022

Udeleženci strokovnega posveta Nov stanovanjski program so si ogledali sodobno in veliko sosesko Pod Pekrsko gorco v Mariboru, ki je v zaključni fazi gradnje. »Trenutno smo zaključili s prvo fazo projekta, začela se je druga. Odprtje bo predvidoma v jesenskem času. Soseska bo ponudila novih 400 javnih najemnih stanovanj v velikosti od 35 do 85 kvadratnih metrov. Od tega tudi 60 oskrbovanih stanovanj za starejše,« je napovedal direktor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije mag. Črtomir Remec.

Kako do stanovanj je prva od treh okroglih miz, na kateri so sodelovali dr. Bogomir Kovač, Klemen Ploštajner in mag. Črtomir Remec. Direktor Stanovanjskega sklada RS je med drugim izpostavil, da Stanovanjski sklad RS sodeluje in gradi v vseh občinah, kjer so potrebe po stanovanjih. Ugotavlja, da s prodajo zemljišč večina občin že deluje v pravo smer, medtem pa ocenjuje, da javnih stanovanj v Mestni občini Ljubljana zaradi tako velikega povpraševanja ne bo nikoli dovolj. »Težko pričakujem, da se bo osnoval strateški svet za stanovanjsko politiko,« je še ob tem pojasnil in dodal, da je rešitev za zagotovitev dodatnih sredstev za nova stanovanja več, denimo z davkom na nepremičnine ali obveznicami.

Na dogodku so sicer obravnavali še dve tematiki o stanovanjskih izzivih. Na drugi okrogli mizi Kje do stanovanj so razmišljanja o zemljiščih in umeščanju v prostor delili Uroš Lobnik, Darja Matjašec in Gregor Reichenberg. Zadnja okrogla miza Kakšna stanovanja, pa je odprla temo arhitekture stanovanj in sosesk novega stanovanjskega programa. Na njej so govorili Miha Dobrin, Anja Planišček, Sašo Rink, dr. Aleš Vodopivec, Žiga Kreševič in Irena Španinger.

Strokovni posvet v organizaciji Muzeja za arhitekturo in oblikovanje je bil zasnovan kot zaključek razstave Iščem stanovanje … Sto let organizirane stanovanjske gradnje. Ta je nastala s podporo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije.

 

Vir: SSRS

 

Download Premium WordPress Themes Free
Download Best WordPress Themes Free Download
Download Nulled WordPress Themes
Premium WordPress Themes Download
free online course
download samsung firmware
Download Premium WordPress Themes Free
free online course

Preberite tudi

30. september 2022

SSRS je v tem tednu prevzel nova stanovanja v Zrečah in Rogaški Slatini

Stanovanjski sklad RS je v tem tednu prevzel 3 nova javna najemna stanovanja v Zrečah ter ...
30. september 2022

SSRS je sodeloval na Festivalu tretjega življenjskega obdobja (F3ŽO) v Ljubljani

V Cankarjevem domu v Ljubljani je od 27. do 29. septembra 2022 potekal  Festival tretjega ...
27. september 2022

Stanovanjski sklad RS v Mariboru otvoril 400 novih javnih najemnih stanovanj

Stanovanjski sklad RS je v soseski Pod Pekrsko gorco s ponosom otvoril 400 novih najemnih ...
22. september 2022

Stanje prijav za podnajem stanovanj

Stanovanjski sklad RS je za podnajem stanovanj preko javne najemne službe od 19.09.2022 ...