Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja Dnevnik

14. november 2023
DOLGI MOST LJUBLJANA

 

Spoštovani,

v nadaljevanju vam podajamo odgovore na vaša vprašanja:

  1. Kdaj predvidoma boste začeli oddajati najemna stanovanja v soseski na Dolgem mostu, za katero naj bi uporabno dovoljenje pridobili že lani decembra?
  2. Ali je bila že sprejeta odločitev, kakšna bo najemnina za ta stanovanja? Če da, kako visoka bo najemnina za kvadratni meter?
  3. Kakšno usmeritev je sklad prejel glede višine najemnine za stanovanja v soseski Dolgi most od  ministrstva za solidarno prihodnost? Se je s tem že seznanil nadzorni svet SSRS? Če da, kakšen sklep je sprejel nadzorni svet glede prejetih usmeritev ministrstva?

Odgovor za 1., 2. in 3. vprašanje:

Postopki priprave za oddajo stanovanj na Dolgem mostu v Ljubljani še potekajo. Po njihovem zaključku bo podatke o pričetku oddaje predmetnih stanovanj, razpisnih pogojih, višini najemnine, izboru najemnikov in vso drugo dokumentacijo kot običajno preko svoje spletne strani.

  1. Če pustimo višino najemnine ob strani, ali bodo razpisni pogoji in prednostne kategorije za dodelitev teh stanovanj drugačni, kot so bili denimo za oddajo stanovanj v Novem Brdu? Če da, kaj bodo razlike?

Predvideva se, da bodo razpisni pogoji podobni kot do sedaj. Vsa razpisna dokumentacija bo po odločitvi objavljena na naši spletni strani, s katero se bodo lahko seznanili vsi zainteresirani za najem stanovanj.

  1. Kaj je razlog/so razlogi, da stanovanj v omenjeni soseski doslej še niste začeli oddajati?
  2. Je mogoče padla kakšna odločitev o tem, ali bodo vsa stanovanja na Dolgem mostu ali le del namenjena ljudem, ki so v letošnjih poplavah ostali brez domov?

Odgovor za 5. in 6. vprašanje:

Postopki priprave za oddajo stanovanj na Dolgem mostu v Ljubljani še potekajo, tako, da vam podrobnejše informacije o morebitni namenitvi stanovanj za dodelitve prizadetim v letošnjih poplavah še ne moremo podati oz. potrditi.

 

S spoštovanjem, Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

27. februar 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

DVIG TOČKE
27. februar 2024

Novinarska vprašanja Žurnal

DVIG NAJEMNIN
23. februar 2024

Novinarska vprašanja STA

KOROŠKA
29. januar 2024

Novinarska vprašanja Večer

NAJEMNA STANOVANJA MARIBOR