Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja N1INFO

18. oktober 2023
STANOVANJSKA SOSESKA NA DOLGEM MOSTU

 

Spoštovani,

podajamo vam odgovore na vaša vprašanja:

  1. Pred desetimi meseci se je končala gradnja stanovanj na Dolgem mostu v Ljubljani. Še vedno ni jasno, kaj bo s temi 40 stanovanji. Bo sklad objavil razpis in kdaj? Boste stanovanja sploh oddali in na kakšen način?
  2. Bodo stanovanja namenjena žrtvam poplav?

Skupen odgovor: Stanovanjski sklad RS je s strani pristojnega ministrstva prejel usmeritev glede višine najemnine s katero bo seznanil nadzorni svet SSRS. Po obravnavi na njem bo glede na sprejeto odločitev Stanovanjski sklad RS objavil podatke o pričetku oddaje predmetnih stanovanj, razpisnih pogojih, višini najemnine, izboru najemnikov in vso drugo dokumentacijo kot običajno preko svoje spletne strani.

3. Glede na to, da je na teh 40 stanovanj računalo veliko ljudi za rešitev njihove stanovanjske problematike, nas zanima tudi, koliko stanovanj bo letos še na voljo za najem (poleg teh                     oziroma namesto teh)?

Trenutno v Ljubljani ni v fazi dokončanja noben projekt zagotovitve novih stanovanj s strani Stanovanjskega sklada RS. Morebitna izpraznjena stanovanja iz stroškovnega najema se sprotno vključujejo v splošni razpis za oddajo v najem, ki je objavljen na naši spletni strani. Neprofitna najemna stanovanja pa oddajamo preko JSS MOL.

 

S spoštovanjem, Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

27. februar 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

DVIG TOČKE
27. februar 2024

Novinarska vprašanja Žurnal

DVIG NAJEMNIN
23. februar 2024

Novinarska vprašanja STA

KOROŠKA
29. januar 2024

Novinarska vprašanja Večer

NAJEMNA STANOVANJA MARIBOR