Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja Regional

28. december 2023
NOVA DOLINSKA KOPER

 

Spoštovani,

podajamo vam odgovore na vaša vprašanja:

Obveščeni smo bili, da so v noči iz 22. na 23. december potekala dela v ene izmed blokov v naselju Nova Dolinska v Kopru. Po pričevanju našega vira, naj bi dela, z njimi pa tudi glasen hrup, vztrajala bolj ali manj celo noč. Zanima nas, kakšna dela so potekala v tem času? Zakaj je bilo potrebno, da so dela potekala prav ponoči?

Ste kakorkoli vnaprej obvestili okoliške prebivalce, da bodo dela potekala tudi ponoči?

Bo to stalna praksa v tem primeru, ali je šlo za enkraten dogodek?

V kateri fazi je sicer gradnja in do kdaj mora biti projekt dokončan?

Bodo ti roki doseženi ali lahko pride do zamude – stanovalci naj bi se v stanovanja namreč vselili že spomladi 2024, drži?

V noči iz 22. na 23. 12. 2023 se je na gradbišču betoniral končni tlak v garaži objektov. Šlo je za izredni dogodek, ko tehnologija izvedbe talnega estriha v garaži ne omogoča prekinitev dela, saj je potrebno po vgradnji betona tlak posipati z mineralnim posipom in ga zgladiti z rotacijskimi gladilkam, kar pa ni možno dokler se beton ne posuši do stopnje, ko se lahko po njem hodi brez ugrezanja.

Ker je šlo za velike garažne površine, ki jih ni bilo mogoče ločevati, izvajalec del, predvsem zaradi nižjih temperatur, ni uspel dela zaključiti znotraj dovoljenega delovnika.

O tem so s strani investitorja JSS MOK bili obveščeni Mestna občina Koper, Inšpektorat za delo in tudi policija.  Ker se bodo po istem postopku v kratkem betonirale še štiri garažne etaže je pričakovati, da se bo taka situacija ponovila.

Čeprav smo naročniki (JSS MOK in SSRS) izvajalcu naročili, da obvesti okoliške prebivalce o izrednem delu izven dovoljenega delavnika pa smo bili obveščeni, da žal tokrat tega niso storili, saj so upali, da bodo dela končali do 10. ure. Za v prihodnje bosta oba investitorja na njih apelirala, da v primeru podobnih situacij pravočasno obveščajo okoliške prebivalce in pristojne institucije.

Projekt je trenutno v fazi izvedbe s predvidenim zaključkom del in pridobitvijo uporabnega dovoljenja v prvi polovici leta 2024. Stanovanja bodo uporabnikom na voljo predvidoma v letu 2024.

 

S spoštovanjem, Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

04. julij 2024

Novinarska vprašanja Maribor info

MARIBOR POBREŽJE
20. junij 2024

Novinarska vprašanja Glas gospodarstva

NAČRTI IN INVESTICIJE
20. junij 2024

Novinarska vprašanja Maribor 24

GRADNJA V MARIBORU
17. junij 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

FINANCIRANJE