Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja Svet Kanal A

23. junij 2023
POD PEKRSKO GORCO MARIBOR

 

Spoštovani,

pošiljamo vam odgovore na vaša vprašanja:

Kdaj ste v Stanovanjskem skladu izvedeli za škodo in težave, ki se pojavljajo v stanovanjih stanovanjske soteske pod Pekrsko gorco?

Stanovanjski sklad RS je prevzel stanovanja v soseski Pod Pekrsko gorco od izvajalca v uporabo in obratovanje z morebitnimi manjšimi napakami, ki ne vplivajo na bivanje v samih stanovanjih ter jih mora izvajalec skladno s primopredajnim zapisnikom odpraviti. Kot navedeno so se stanovanja že predala v uporabo najemnikom, vse novo ugotovljene skrite napake, ki so ugotovljene tekom uporabe stanovanj pa javljajo najemniki pooblaščenemu upravniku stanovanj ter tudi Stanovanjskemu skladu RS. Vse prejete reklamacije so pisno zabeležene in se redno posredujejo s strani upravnika izvajalcu ter dodatno še podizvajalcem v odpravo.

Zakaj stanovalci na popravilo nekaterih osnovnih napak na stanovanjih čakajo že tudi 3 mesece?

Vse reklamacije so bile nemudoma javljene izvajalcu del, ki je dolžan odpraviti napake v roku 30 dni. Žal se odprava nekaterih napak zaradi dolgih dobavnih rokov  in zasedenosti izvajalca lahko zamakne preko dogovorjenega roka, kar obžalujemo. Izvajalec del je zagotovil, da so vse napake v fazi reševanja, da so rezervni deli naročeni in da bodo reklamacije odpravljene v juliju 2023.

Kakšna je vloga upravnika/upravnice v stanovanjskem naselju? Je ta prijavil/a napake na katere opozarjajo stanovalci?

Upravnik objekta in stanovanj je redno v stiku z najemniki, saj je vsakodnevno prisoten na lokaciji. Glede na navedeno skrbi in pregleduje tudi skupne dele objektov ter poskrbi da se izvajajo potrebni pregledi, servisi naprav in elementov.

Ali je Stanovanjski sklad popolni lastnik stanovanjskih zgradb in kako boste postopali s sanacijo oziroma popravilom?

Stanovanjski sklad je 100 odstotni lastnik objektov in z vso skrbnostjo sprotno javlja ter posreduje k reševanju ugotovljenih reklamacij.

Stanovanja so nova, kako odgovarjate na napake, ki so bile prisotne že pred vselitvijo stanovalcev?

Odgovor že podan v 2. odgovoru.

Zakaj se je le en mesec po vselitvi najemnina stanovanj povišala? Stanovalce skrbi tudi velik skok v stroških. 

Najemnina za stanovanja v soseski Pod Pekrsko gorco je neprofitna, zato se je skladno z zakonodajnimi določbami spremenila s 1.4.2023.

Glede stroškov poudarjamo, da so primerljivi z ostalimi podobnimi soseskami oz. so trenutno celo nižji. Potrebno je poudariti, da imajo objekti vgrajenih veliko elektro in strojnih instalacij, ki jih je potrebno redno vzdrževati (npr. dvigala). Poleg tega ima soseska tudi garažo in veliko zelenih površin ter zunanjo ureditev, kar zahteva sprotno urejanje in posledično zviša skupni znesek mesečnih stroškov.

 

S spoštovanjem, Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

29. avgust 2023

Novinarska vprašanja Dnevnik

PRISPEVEK O GRADNJI
22. avgust 2023

Novinarska vprašanja Maribor24.si

RAZPIS MARIBOR
22. avgust 2023

Novinarska vprašanja Večer

POPLAVE 2023
11. avgust 2023

Novinarska vprašanja Radio Maribor

POD PEKRSKO GORCO MARIBOR, POPLAVE 2023