Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja Večer

22. maj 2023
OSKRBOVANA STANOVANJA

 

Spoštovani,

posredujemo vam odgovore na vaša vprašanja:

Aprila je Stanovanjski sklad RS objavil razpis za 60 oskrbovanih stanovanj pod Pekrsko gorco v Mariboru. Zanima me, kolikšen je interes za najem: koliko vlog je prispelo, za katera stanovanja je največ zanimanja, kdaj bodo prosilci izvedeli, ali so bili izbrani? Kakšne so – poleg arhitekturnih – prednosti najema oskrbovanega stanovanja, katere dodatne storitve so predvidene oz. na voljo najemnikom, na kak način in kdo jih (bo) nudi(l)?

V razpisu za najem je bilo na voljo 60 prostih oskrbovanih stanovanj na lokaciji Pod Pekrsko Gorco, Maribor in 13 prostih oskrbovanih stanovanj  Harpf, Slovenj Gradec. Prejeli smo 45 vlog za 73 prostih stanovanj. Trije prosilci so od prijave odstopili. Trenutno poteka pregled vseh prijav in s tem tudi upravičenost do najema oskrbovanega stanovanja skladno z razpisnimi pogoji ter končna obdelava vlog.

Za lokacijo Slovenj Gradec je bilo oddanih 8 vlog, ostale vloge so bile za Maribor. Prosilci prejemajo trenutno pozive glede ureditve vlog, dopolnitev in ureditev dokumentacije. Izbor novih najemnikov bo potekal predvidoma 8.6.2023,  takrat bo tudi znano koliko stanovanj bo oddano. Sklad bo vse prosilce obvestil o izboru in novico o izboru objavil na svoji spletni strani.

V okviru najema oskrbovanih stanovanj je v objektu na voljo tudi skupni prostor za druženje, katerega je Sklad ustrezno opremil s kuhinjo mizami, stoli, kavčem in televizijo. Vsa oskrbovana stanovanja so prilagojena za bivanje starejših in se oddajajo opremljena, in sicer s kuhinjo (vključno z aparati) in omarami ter kopalnico. Uporabniki imajo tudi možnost prijave na E-oskrbo preko danih ponudnikov, za izvedbo katere pa se odloči vsak posameznik glede na svoje potrebe.

S spoštovanjem, Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

25. april 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

JAVNA NAJEMNA SLUŽBA
25. april 2024

Novinarska vprašanja Večer

OSKRBOVANA STANOVANJA HMELINA
27. februar 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

DVIG TOČKE