Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Predogled - Zmaga na svetovnem razpisu za projekt Novo Brdo v Ljubljani

Obvestilo za javnost

»Gradnja stanovanjske soseske Novo Brdo v Ljubljani, ki jo gradi Stanovanjski sklad RS, je v polnem teku. Končala se bo prihodnje leto. Soseska bo zgrajena poleg že zgrajene soseske Zeleni Gaj na Brdu v Ljubljani, kjer je Stanovanjski sklad RS že zgradil 641 stanovanj,« je poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS. V novi soseski bo skupno 498 stanovanj, ki bodo velika od 30 do 80 kvadratnih metrov, v 18 objektih etažnosti K+P+3+T. Od tega bo 25 stanovanj oskrbovanih, na voljo pa bo 522 parkirnih mest v podzemni garaži pod objekti.

Podjetje Bexel consulting, ki za Stanovanjski sklad RS na projektu Novo Brdo izvaja BIM svetovanje, je s svojim inovativnim pristopom z BIM tehnologijo na projektu, zmagalo na svetovnem razpisu BuildingSmart, in sicer v kategoriji Inovacije. Gre za izjemen in pomemben dosežek. »BIM tehnologija se po vsem svetu čedalje bolj uporablja in jo vključujemo v vse naše lastne projekte gradnje. Prihodnosti brez BIM tehnologije si v projektiranju, gradnji in upravljanju objektov ne moremo več predstavljati,« je obrazložil Črtomir Remec.

Stanovanjski sklad RS bo v soseski Novo Brdo ponudil višji standard bivanja, saj bodo v njej sobivale različne generacije, čemur bodo prilagojeni objekti in stanovanja. Za dobro počutje stanovalcev bo v novi soseski poskrbel še vsebinsko raznovrsten javni program (npr. trgovine, storitve, knjižnica) ter varen odprt zunanji prostor, ki bo prežet z novim zelenim sistemom, otroškimi igrišči in navezavami na obstoječa zelena obroča na vzhodu (Pot spominov in tovarištva) in zahodu (Rožni hrib in športna igrišča Zeleni gaj).

S tem in ostalimi projekti po celotni Sloveniji Stanovanjski sklad RS povečuje število javnih najemnih stanovanj na območju celotne države. »Vse do leta 2023 ima Stanovanjski sklad RS namen skupno zagotoviti kar 2144 novih javnih najemnih stanovanj po celotni državi, in sicer v projektih vrednosti približno 286 milijonov evrov. Prizadevamo si, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z našo prisotnostjo vzpodbudimo, poleg 125 občin, s katerimi že sodelujemo na stanovanjskem področju, tudi druge občine za prijavo na naše razpise,« je še dodal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

 

Izvedba del v BIM:

Načrtovana dela v BIM:

Projekt Novo Brdo v BIM modelu:

Aktualno stanje na gradbišču Novo Brdo:

Download WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
Free Download WordPress Themes
Free Download WordPress Themes
free online course
download coolpad firmware
Free Download WordPress Themes
online free course