Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja – Dnevnik

25. marec 2019
gradnja stanovanjske soseske Novo Brdo v Ljubljani

Spoštovana, vezano na vaša novinarska vprašanja, vam v nadaljevanju pošiljamo odgovore.

Rada bi preverila, ali je sklad že objavil nov javni razpis za izvedbo zemeljskih del in izkop gradbene jame na projektu Novo Brdo (dokončanje del, ki bi jih morala opraviti družba Rafael)? Če da, kdaj je bil objavljen? Če ste omenjena dela že oddali kakšnemu izvajalcu, me zanima, kdo je bil izbran in kakšna je pogodbena vrednost del? Koliko časa ima izvajalec, da dela opravi?

Stanovanjski sklad RS takega razpisa ni objavil, ker bodo predmetna dela vključena v javni razpis za Izgradnjo stanovanjske soseske Novo Brdo.

 

Za gradnjo same soseske ste vse ponudnike za oba sklopa zavrnili zaradi previsokih ponudbenih cen. Kdaj predvidoma boste ponovili razpis za ta del? Ali nameravate dokumentacijo kakorkoli spremeniti, da bi pridobili več ponudnikov?

Stanovanjski sklad RS je danes, dne 25.3.2019, žal prejel na objavljeno odločitev zahtevo za revizijo s strani enega od neizbranih ponudnikov. Glede zahteve bo opravljen predhodni preizkus in bo o njej odločeno v roku in skladno Zakonom o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja.

Vložen zahtevek neugodno vpliva na nadaljnji postopek novega javnega naročila za gradnjo soseske na lokaciji Novo Brdo v Ljubljani, saj bo izvedbo novega naročila in s tem izbiro izvajalca ponovno odmaknil.

 

S spoštovanjem,

Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

27. februar 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

DVIG TOČKE
27. februar 2024

Novinarska vprašanja Žurnal

DVIG NAJEMNIN
23. februar 2024

Novinarska vprašanja STA

KOROŠKA