Novinarska vprašanja

21. avgust 2019

Novinarska vprašanja – Finance

zemljišče Dolgi most v Ljubljani

Novinarska vprašanja:

Spoštovani, kot nam je znano, je stanovanjski sklad RS na včerajšnji dražbi v stečaju družbe Atrij Celje kupil zemljišče na Dolgem mostu. V zvezi s tem me zanima:

  1. Koliko je sklad plačal za zemljišče?
  2. Kakšni so vaši načrti z zemljiščem – sklepamo, da namerava sklad graditi stanovanja? Koliko stanovanj? Kakšna stanovanja (profitna, neprofitna, …)?
  3. Kdaj predvidoma se bo začela gradnja in kdaj predvidoma bo končana?
  4. Koliko bo stala investicija?
  5. Kakšne bodo cene stanovanj, če jih sklad namerava prodati?
  6. Koliko stanovanj je bilo do zdaj predvidenih na območju?

 

Odgovor na novinarska vprašanja:

Spoštovani, vezano na vaša novinarska vprašanja, vam sporočamo, da se je Stanovanjski sklad RS v torek, 20.8.2019 udeležil javne dražbe za prodajo 13 nepremičnin v lasti družbe Atrij Celje d.o.o. – v stečaju, ki se nahajajo na območju Dolgega mostu v Ljubljani. Na dražbi je Stanovanjski sklad RS kot dražitelj uspel s ponujeno ceno 927.000 EUR. Sedaj bodo stekle aktivnosti za sklenitev prodajne pogodbe. Stanovanjski sklad RS bo na predmetni lokaciji gradil javna najemna stanovanja, saj so potrebe v Mestni občini Ljubljana, skladno s PROSO največje. Podrobnosti o višini investicije, konkretnem številu stanovanj in času dokončanja trenutno še niso znane, vsekakor pa bomo takoj po zaključenih formalnih postopkih pridobitve in  primopredaji nepremičnin začeli z vsemi ustreznimi postopki za izvedbo investicije. V prostorskem načrtu je na zemljišču predvidena izgradnja 40 stanovanj.

 

S spoštovanjem,

Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi