Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Novinarska vprašanja Večer

13. januar 2023
MARIBOR

 

Spoštovani,

podajamo vam odgovore na vaša vprašanja:

Kdaj bo prvih 182 najemnikov soseske Pod Pekrsko gorco dobilo ključe?

Izbor najemnikov bo potekal predvidoma 26.1.2023. Po podpisih najemnih pogodb in plačilu varščine se bodo prvi najemniki lahko vselili najverjetneje v drugi polovici meseca februarja 2023.

Kdaj predvidevate razpis za preostala stanovanja?

Razpis za najem preostalih stanovanj (Pod Pekrsko gorco – 2. faza s 188 najemnimi stanovanji, od tega je 30 stanovanj oskrbovanih) bo objavljen po zaključku vseh potrebnih postopkov ob zaključku gradnje, odprave napak in končnega prevzema stanovanj. Stanovanja bodo ponujena v najem takoj, ko bodo vzpostavljeni vsi potrebni pogoji za objavo razpisa, zato vam v tem trenutku ne moremo podati podrobnejših informacij.

In, kdaj bo namenu predan tudi vrtec? Obljubljali ste, da bo vrtec del stanovanjske stavbe 1. faze Stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco. Kdo v tem vrtcu izvajal dejavnost predšolske vzgoje? Bo to javni ali zasebni vrtec?

In soseska Novo Pobrežje. Ob otvoritvi soseske Pod Pekrsko gorco je direktor povedal, da za gradnjo soseske Novo Pobrežje SSRS še nima denarja. Se je to že spremenilo? Kdaj je predvidena gradnja 1. faze? Od kod financiranje? 

Na MOM se glede izgradnje vrtčevskih kapacitet zanašajo na SSRS, ker v sklopu soseske načrtujete tudi vrtec. Kdaj predvidevate, da bi lahko vrtec v sklopu te soseske sprejel otroke?

Stanovanjski sklad RS je znotraj soseske Pod Pekrsko gorco zagotovil prostore za izvajanje dejavnosti predšolske vzgoje, in sicer se za oddajo oziroma prodajo prostora za dvooddelčni vrtec s površino 277,50 m2 dogovarja z Mestno občino Maribor. Prav tako z Mestno občino Maribor potekajo dogovori glede  pridobitve zemljišča za izgradnjo šest oddelčnega vrtca na Studencih.

 

S spoštovanjem, Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

30. marec 2023

Novinarska vprašanja RTV Slo

POD PEKRSKO GORCO
30. marec 2023

Novinarska vprašanja Delo

NAJEMNINE