Novinarska vprašanja

07. junij 2016

Odgovori na novinarska vprašanja – Dnevnik

Zeleni gaj na brdu

Spoštovani.

V nadaljevanju vam pošiljamo odgovore na vaša vprašanja.

Enega stanovanja niste prodali in ste se odločili, da to ostaja v vaši lasti. Zakaj? Ali ga boste mogoče poskusili prodati v naslednjem krogu?

Prvi izbor kupcev stanovanj po razpisu 2014 za prodajo 342 stanovanj v Ljubljani v soseski Zeleni gaj na Brdu je bil oktobra 2016, sledilo je še 21. izborov kupcev. Po 22 izborih je bilo skupno prodanih 341 stanovanj, 1 stanovanje pa je ostalo neprodano. S tem je Sklad zaključil prodajo 342 stanovanj na lokaciji Zeleni gaj na Brdu, neprodano stanovanje pa bo namenil reševanju stanovanjskega vprašanja v okviru pilotnih projektov, za katerih izvedbo je pristojen glede na usmeritve Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015–2025 (ReNSP15–25).

Kdaj predvidoma boste objavili razpis za prodajo stanovanj v naslednjem sklopu? Ali ste že določili ceno stanovanj? Koliko bo znašal kvadratni meter? Koliko je stanovanj v tem sklopu?

Predvidoma v mesecu juniju 2016 bo na spletni strani Stanovanjskega sklada RS objavljen nov razpis za prodajo 85 stanovanj enote F5.2, na lokaciji Zeleni gaj na Brdu. Vse podrobnosti bodo znane z javno objavo razpisa. Pred začetkom zbiranja prijav bomo omogočili oglede vzorčnih stanovanj vsem zainteresiranim strankam, na ogled bo potrebna predhodna prijava preko aplikacije na naši spletni strani.

Kako bo s stanovanji v vzorčni hiši in stanovanjih ob Ježkovi ulici. Ali je že odločeno, ali bodo ta stanovanja šla v prodalo ali v najem?

Objekt F3 je zasnovan kot vzorčni energijsko varčen objekt, ki bo predvidoma zaključen v drugi polovici leta 2016, fazi F6.1 in F6.2 pa v prvi polovici leta 2017. O času in načinu prodaje bomo javnost sprotno seznanjali glede na dokončne sprejete odločitve in stanje dokončevanja posameznih faz zaključevanja posameznih projektov.

Lepo pozdravljeni,

Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi