Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Odgovori na novinarska vprašanja – Dnevnik

07. junij 2016
Zeleni gaj na brdu

Spoštovani.

V nadaljevanju vam pošiljamo odgovore na vaša vprašanja.

Enega stanovanja niste prodali in ste se odločili, da to ostaja v vaši lasti. Zakaj? Ali ga boste mogoče poskusili prodati v naslednjem krogu?

Prvi izbor kupcev stanovanj po razpisu 2014 za prodajo 342 stanovanj v Ljubljani v soseski Zeleni gaj na Brdu je bil oktobra 2016, sledilo je še 21. izborov kupcev. Po 22 izborih je bilo skupno prodanih 341 stanovanj, 1 stanovanje pa je ostalo neprodano. S tem je Sklad zaključil prodajo 342 stanovanj na lokaciji Zeleni gaj na Brdu, neprodano stanovanje pa bo namenil reševanju stanovanjskega vprašanja v okviru pilotnih projektov, za katerih izvedbo je pristojen glede na usmeritve Resolucije o nacionalnem stanovanjskem programu 2015–2025 (ReNSP15–25).

Kdaj predvidoma boste objavili razpis za prodajo stanovanj v naslednjem sklopu? Ali ste že določili ceno stanovanj? Koliko bo znašal kvadratni meter? Koliko je stanovanj v tem sklopu?

Predvidoma v mesecu juniju 2016 bo na spletni strani Stanovanjskega sklada RS objavljen nov razpis za prodajo 85 stanovanj enote F5.2, na lokaciji Zeleni gaj na Brdu. Vse podrobnosti bodo znane z javno objavo razpisa. Pred začetkom zbiranja prijav bomo omogočili oglede vzorčnih stanovanj vsem zainteresiranim strankam, na ogled bo potrebna predhodna prijava preko aplikacije na naši spletni strani.

Kako bo s stanovanji v vzorčni hiši in stanovanjih ob Ježkovi ulici. Ali je že odločeno, ali bodo ta stanovanja šla v prodalo ali v najem?

Objekt F3 je zasnovan kot vzorčni energijsko varčen objekt, ki bo predvidoma zaključen v drugi polovici leta 2016, fazi F6.1 in F6.2 pa v prvi polovici leta 2017. O času in načinu prodaje bomo javnost sprotno seznanjali glede na dokončne sprejete odločitve in stanje dokončevanja posameznih faz zaključevanja posameznih projektov.

Lepo pozdravljeni,

Stanovanjski sklad RS


Preberite tudi

27. februar 2024

Novinarska vprašanja Dnevnik

DVIG TOČKE
27. februar 2024

Novinarska vprašanja Žurnal

DVIG NAJEMNIN
23. februar 2024

Novinarska vprašanja STA

KOROŠKA
29. januar 2024

Novinarska vprašanja Večer

NAJEMNA STANOVANJA MARIBOR