Preskoči na vsebino Zemljevid strani

Objekt Vrata Javornik na Ravnah na Koroškem prinaša 35 novih javnih najemnih stanovanj

14. maj 2024

Danes smo odprli objekt Vrata Javornika na Ravnah na Koroškem, ki zagotavlja 35 novih javnih najemnih stanovanj. Otvoritev dokončanih stanovanj so se udeležili Minister za solidarno prihodnost g. Simon Maljevac, župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen in direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec. Stanovanjski sklad RS sofinancira projekt v vrednosti malo več kot 4 milijone evrov iz Evropske unije iz sredstev Mehanizma za okrevanje in odpornost.

Objekt Vrata Javornika  je projektiran kot energijsko učinkovit (razred A2) in bo omogočal bivalno ugodje ob nizkih obratovalnih stroških. Objekt je zasnovan z etažnostjo K+P+6 z ravno streho, v katerem je 35 javnih najemnih stanovanj s pripadajočimi parkirnimi mesti na terenu. Shrambe so zagotovljene v kleti objekta. Ob objektu bo urejena pripadajoča zunanja ureditev in priključki na vso potrebno / razpoložljivo gospodarsko javno infrastrukturo. Parkirišče blokov bo aktivno ozelenjeno z »urbanim gozdom« visokega avtohtonega drevja – javorov, ki izhajajo iz imena območja (Javornik). Poti pešcev bodo višinsko in z materialom ločene od povoznih površin in opremljene z urbano opremo, kot so klopi, koši in razsvetljava. Zagotovljene bodo tudi pokrite zunanje kolesarnice.

Stanovanja bodo ponujena na naslednjem rednem razpisu Stanovanjskega sklada RS in sicer po neprofitni najemnini. Gre za prva na novo zgrajena javna najemna stanovanja na poplavnem območju.

“Vse se začne z ustreznimi prostorskimi akti, ker je treba pripraviti stavbna zemljišča in smo v tem trenutku aktivni na kar nekaj lokacijah v občini, da bi lahko v prihodnjem letu ali dveh začeli z gradnjo stanovanjskih blokov,” je dejal župan Raven na Koroškem dr. Tomaž Rožen.

»Veseli smo, da Stanovanjski sklad RS v tem trenutku pospešeno gradi  javna najemna stanovanja po vsej Sloveniji. Izvajamo kar 8 projektov po državi. Tako vsem regijam posvečamo enako pozornost, kar dokazuje tudi 35 novih neprofitnih stanovanj na Ravnah na Koroškem. S tem zaključujemo Koroško trilogijo kjer smo bili prisotni v Mežici, Slovenj Gradcu in sedaj še na Ravnah na Koroškem skupaj z 141 javno najemnimi stanovanji.  Zahvala gre sodelovanju in trdnemu delu vseh udeležencev v tem procesu,« je med drugim dejal direktor Stanovanjskega sklada RS mag. Črtomir Remec.

»Sodelovanje Stanovanjskega sklada in Ministrstva za solidarno prihodnost je je minister Maljevac označil za uspešno. Danes odpiramo 35 novih javno najemnih stanovanj. Majhne številke in vztrajnost nas bodo pripeljale do uspeha. Zaželel je, da bo dvorišče polno smeha in življenja. Pozval k vztrajnosti in sodelovanju v teh negotovih časih,« je dejal minister za solidarno prihodnosti Simon Maljevac.

 

 

   

Vir: SSRS

 

Premium WordPress Themes Download
Premium WordPress Themes Download
Download Nulled WordPress Themes
Download Premium WordPress Themes Free
udemy course download free
download huawei firmware
Download Premium WordPress Themes Free
free download udemy course

Preberite tudi

19. junij 2024

V Kopru smo otvorili novo sodobno stanovanjsko sosesko

V petem največjem slovenskem mestu je danes zaživela stanovanjska soseska Nova Dolinska, ...
14. junij 2024

Koroška bogatejša za 28 javnih najemnih stanovanj, namenjenih starejšim

Danes smo odprli objekt Hmelina, ki zagotavlja 28 novih javnih oskrbovanih stanovanj. ...
05. junij 2024

Stanovanjski sklad RS bo gradil na Jesenicah

Stanovanjski sklad RS bo v mesecu juniju 2024 ponovno objavil javni razpis za ...
16. maj 2024

Razpis za oddajo stanovanj na Ravnah na Koroškem ter v Kopru

Zainteresirano javnost seznanjamo, da z jutrišnjem dnem objavljamo ponudbo za razpis za ...