Preskoči na vsebino Zemljevid strani

SKUPNOST ZA MLADE GERBIČEVA, LJUBLJANA

V okviru pilotnega projekta je nastala nova soseska Skupnost za mlade Gerbičeva, s 109 bivalnimi enotami, ki so namenjene bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti.

Skupnost za mlade Gerbičeva

ŽIVLJENJE V NOVEM OBJEKTU


Z velikim veseljem vas obveščamo, da je Stanovanjski sklad RS kot glavni izvajalec stanovanjske politike v Ljubljani zaključil z gradnjo objekta Skupnost za mlade – Gerbičeva. Gre za pilotni projekt, ki je nastal na podlagi ReNSP15-25 z idejo in ciljem povečanja osamosvojitve mladih med 18. in 29. letom starosti.

V objektu je 109 bivalnih enot s skupno 171 posteljami. Trenutno so proste postelje v bivalnih enotah za dve oziroma tri osebe. Bivalne enote so opremljene z mini kuhinjo, kopalnico, omarami, posteljami, mizami in stoli. Mesečna najemnina za bivalno enoto za 2 osebi znaša po osebi 160 EUR in stroški 30 EUR. Mesečna najemnina za bivalno enoto za 3 osebe znaša po osebi 150 EUR in stroški 30 EUR. Z najemom bivalne enote oziroma postelje je najemnikom na voljo tudi souporaba skupnih prostorov skupnosti: skupne kuhinje in jedilnice, co-working prostora, sejne sobe in pralnice. Najemniki bodo lahko s pridom izkoriščali tudi prednost dobre lokacije – bližine centra mesta, do kamor je dobrih 20 minut hoje, v neposredni bližini pa je tudi možnost uporabe javnega prometa, izposoje koles in parkiranja na način parkiraj in se pelji. Prav tako je pred objektom najemnikom na voljo 25 parkirnih mest, ki so v okviru razpisa, razen enega, namenjenega gibalno ovirani osebi, že oddana. Najemniki imajo na voljo tudi 5 parkirnih mest namenjenih car-sharingu, 2 parkirni mesti za motorna vozila ter 78 parkirnih mest za kolesa.

Vse zainteresirane za najem postelje vabimo, da na povezavi http://www.skupnost-za-mlade-gerbiceva.ssrs.si/, oddate vlogo za najem postelj. Prijavo je možno oddati od 14.1.2022 do vključno 28.1.2022. Izbor najemnikov bo potekal 3.2.2022.

Sklad bivalne enote oziroma postelje oddaja sproti prosilcem do oddaje vseh postelj po pogojih razpisa. Vso razpisno dokumentacijo, vključno s slikami prostih bivalnih enot si lahko ogledate na povezavi http://www.skupnost-za-mlade-gerbiceva.ssrs.si/, za dodatne informacije pa nam lahko tudi pišete preko elektronske pošte ali pa nas v času uradnih ur pokličete.

 

Lokacija na zemljevidu

Stanovanjska soseska se bo nahajala na lokaciji – Ljubljana, Gerbičeva ulica (v območju obstoječega Dijaškega doma Vič in Študentskega doma Ljubljana).