Preskoči na vsebino Zemljevid strani

SKUPNOST ZA MLADE GERBIČEVA, LJUBLJANA

V okviru pilotnega projekta je nastala nova soseska Skupnost za mlade Gerbičeva, s 109 bivalnimi enotami, ki so namenjene bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti.

Skupnost za mlade Gerbičeva

ŽIVLJENJE V NOVEM OBJEKTU


Z velikim veseljem vas obveščamo, da je Stanovanjski sklad RS kot glavni izvajalec stanovanjske politike na lokaciji Gerbičeva ulica v Ljubljani zaključil z gradnjo objekta Skupnost za mlade – Gerbičeva. Gre za pilotni projekt, ki je nastal na podlagi ReNSP15-25 z idejo in ciljem povečanja osamosvojitve mladih med 18. in 29. letom starosti po zaključku šolanja, ki se prvič soočajo z reševanjem stanovanjskega problema. 

V objektu je 109 bivalnih enot petih različnih tipov glede na velikost oz. število ležišč.  Skupaj je na voljo kar 171 postelj. Ob objektu je predvidenih tudi 40 parkirnih mest za osebna vozila (od tega 5 parkirnih mest za car-sharing), 2 parkirni mesti za motorna vozila in 78 parkirnih mest za kolesa. Velikost bivalnih enot se giblje med 16,46 m2 in 34,59 m2 ter so primerne za eno, dve ali tri osebe. Bivalne enote so opremljene z mini kuhinjo, kopalnico, omarami, posteljami, mizami in stoli, odvisno od tipa bivalne enote. Poleg bivalnih enot so v objektu za souporabo namenjeni tudi skupni prostori, ki so ravno tako opremljeni in urejeni za nove stanovalce. 

V samem objektu je tudi Medgeneracijski center z ločenim vhodom, ki se bo oddajal zunanjemu ponudniku.  

Vse razpoložljive bivalne enote za mlade med 18. in dopolnjenim 29. letom Stanovanjski sklad RS ponuja v najem preko javnega razpisa, ki je objavljen na povezavi http://www.skupnost-za-mlade-gerbiceva.ssrs.si/.

Vse zainteresirane vabimo, da oddajo vlogo za najem preko aplikacije na zgoraj navedeni spletni strani. Zadnji dan za oddajo prijave za najem je 12.7.2021.

 

 

 

Lokacija na zemljevidu

Stanovanjska soseska se bo nahajala na lokaciji – Ljubljana, Gerbičeva ulica (v območju obstoječega Dijaškega doma Vič in Študentskega doma Ljubljana).