Preskoči na vsebino Zemljevid strani

LJUBLJANA SKUPNOST ZA MLADE GERBIČEVA

V okviru pilotnega projekta nastaja nova soseska Skupnost za mlade Gerbičeva, za pridobitev do 109 bivalnih enot namenjenih bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti.

Skupnost za mlade Gerbičeva

ŽIVLJENJE V NOVEM OBJEKTU


Stanovanjski sklad RS na območju zemljišč objekta Skupnost za mlade Gerbičeva, gradi bivalne enote za mlade v skladu s svojo dejavnostjo.

Na lokaciji v Ljubljani na Gerbičevi ulici (v območju obstoječega Dijaškega doma Vič in Študentskega doma Ljubljana) v okviru pilotnega projekta, ki ga izvajamo na podlagi ReNSP15-25, nastaja nova soseska Skupnost za mlade Gerbičeva za pridobitev do 109 bivalnih enot namenjenih bivalni osamosvojitvi mladih od 18. do dopolnjenega 29. leta starosti.

Projekt je v fazi izvedbe GOI del, ki bodo zaključena predvidoma v prvi polovici leta 2021. Objekt je etažnosti P+3 in ga tvorijo bivanjske enote dveh tipologij: za enega, dva ali tri skupne uporabnike. V objektu je predviden Medgeneracijski center s skupnim večnamenskim prostorom, kuhinjo z jedilnico ter dnevno sobo, pisarno in servisnimi prostori z ločenim vhodom in dostopom v atrij.

S preprostimi funkcionalnimi rešitvami se načrtovanemu novemu objektu zagotavlja maksimalna kakovost bivanja. Razvejana zasnova omogoča oblikovanje bivalnih enot, prilagojenih potrebam mladostnikov, ki zagotavljajo visoko mero zasebnosti ter omogočajo tudi različne nivoje povezanosti v skupnost. Odlikujejo prijetni pogledi v zelene atrije ter omogočajo tvorjenje različnih večjih skupnosti.

 

Lokacija na zemljevidu

Stanovanjska soseska se bo nahajala na lokaciji – Ljubljana, Gerbičeva ulica (v območju obstoječega Dijaškega doma Vič in Študentskega doma Ljubljana).